sunnuntai 6. joulukuuta 2015

2015: Mitä tuli tehtyä

Päivitän tosiaan tätä blogia melko hitaaseen tahtiin, riippuen ihan siitä miten usein saan cosseja tehtyä/kuinka monessa tapahtumassa tulen käymään. Teen siis jokaisesta cossista oman postauksensa vasta sitten, kun se on kokonaan valmis enkä silleen että välillä päivittelen tänne jotain sekalaisia kuulumisia cosplayrintamalla ja sitten lämäisen siihen kasan kuvia eri cossien osista.

Käyn tässä postauksessa tänä vuonna tehdyt cossit aikajärjestyksessä ja kertailen niihin liittyviä muistoja, koska tämä blogi on vielä niin uusi ettei täällä ole kuin vasta yhden cossin wip-postaus.

Haruka Nanami 
Uta no Prince-sama Maji Love Revolutions OP-mekko



Tästä cossista en ole ehtinyt vielä järkätä photoshoottia, joten mennään nyt Popcultissa kuvauspisteellä otetulla kuvalla. Photoshoot-paikka on jo mietitty, mutta se on aina varattuna joten pääsen sinne vasta ehkä josku ensi vuoden puolella.
Tämän cossin tein tosiaan hätäratkaisuna alkuperäisen Popcultiin mietityn cossin epäonnistumisen takana, alempana lisää juttua tästä. Tiesin jo etukäteen, että kaverini olivat suunnitellet Uta no Prince-saman kolmoskauden esiintymispukuja Popcultin sunnuntaille joten valinta hätävaracossin kanssa ei ollut liian vaikea. Olin tuohon menenssä kuitenkin tehnyt jo 3 Harukan pukua, joten peruukki löytyi jo valmiiksi. Pääsin jopa kokeilemaan ensimmäistä kertaa taftin ja sifongin ompelua. 
Huvittavinta tässä puvussa on se, että se näkyy ainoastaan UtaPrin kolmoskauden opening-videossa viimeiset 15 sekuntia. Yritä siinä sitten ottaa screenshotteja puvusta ja päättelemään, miltä se näyttäisi mistäkin kulmasta. Otinkin taiteellisia vapauksia takaosan kanssa, koska sitä ei kertakaikkiaan näkynyt ollenkaan.

Kuvaaja: Helene Lindfors


Leia Rolando
Tales of Xillia


En löytänyt vain yhtä referenssia itse pelistä tähän, mutta tuo cossini on siis pelin pohjalta tehty versio, jossa Leian kengät ovat lila-tummanharmaat ja takki on paljon valkoisempi. 
Tätä cossia pidän edelleenkin vielä melko lyhyen cosplay-urani merkkipaaluna lähinnä sen takia, että opin niin palojn uutta ja käytin paljon erilaisia materiaaleja ensimmäistä kertaa, esimerkiksi tuon sauvan kanssa polyuretaanivaahtoa ja asun kohdalla tein luvattoman paljon pykäpistoa.
Aloitin tämän joulukuussa 2014 ja totesin, että nyt varmaan kerrankin saan cossin ajoissa valmiiksi eikä mene vikaan iltaan. Tein Leian takkia vielä Desuconin lauantain vastaisena yönä ja heräsin klo 6 jatkamaan sitä. Sain sen siis loppujen lopuksi valmiiski asti, vaikka photoshoottia varten korjasin varsinkin takkia melko rankallakin kädellä. 

Kuvaaja: Meri Nyman



Haruka Nanami
Uta no Prince-sama Maji Love 1000%



Taas Haruka. Tällä kertaa asu on animen ensimmäiseltä kaudelta jaksosta 12, valinta osui tähän lähinnä tuon puvun yksinkertaisuuden takia. Tästäkään en ole vielä photoshoottia saanut pystyyn, lähinnä sen takia etten osaa oikein päättää missä haluaisin kuvata tuota. Joku vanhahtava kirjasto olisi ehkä ihan hyvä.
Asun sain repäistyä kasaan alle viikossa, kun en ollut vielä päättänyt, mitä cossaisin Popcult dayssa. Käytin tässä cossissa ensimmäistä kertaa lycraa. Oli hauskaa vain hengailla muiden UtaPri-cossaajien kanssa pihalla auringonpaisteessa, kun cossikin antoi tosiaan nyt sen hengailumahdollisuuden. Muistaakseni otimme jotain kuviakin, mutta en ole niitä saanut enkä sen puoleen ole niitä kyllä edes kysynytkään.


Risa Kageyama
Yu-Gi-Oh!



Tästä puhuin jo viime päivityksessä, joten eipäe ole paljoa lisättävää tähän. Tahtoisin ehkä löytää jostain vähän lilahtavammat sukkahousut, nyo nykyiset ovat vähän haaleat.



Keskenjäänet cossit 

Miss Kitty Mouse
Basil Hiiri: Mestarietsivä


Tämä hiirineitonen piti siis alun perin tehdä Popcult Helsinkiin lauantaiksi. Korvat ja alushame olivat jo valmiina, kaikki kankaat oli ostettu ja yläosa oli puoliksi valmis. Cossi kaatui siihen, että peruukki ei tullut ajoissa vaikka tilasinkin sen melkein kaksi kuukautta etukäteen. Heitin läppää siitä, että kuitenkin se tulee vasta conin jälkeisenä maanantaina. Arvatkaa mikä tuli postissa conin jälkeisenä maanantaina? No tuo turkasen peruukki. Se oli sitä paitsi muutenkin aavistuksen lyhyempi kuin kuvittelin, joten ei hirveästi edes haitannut.
Yritin tehdä cossin valmiiksi Traconin lauantaille, mutta kesällä olinkin yllättävän paljon poissa kotoa yhtäkkisten menojen takia ja cossi ei edennyt melkein yhtään. En ole yhtään varma, aionko tuon edes tehdä loppuun koskaan mutta en ainakaan vähään aikaan.


Jessica/Reika
Stitch! Zutto Saikou no Tomodachi!


Jessicaa aloittelin jo kesällä ja tarkoituksena oli saada se valmiiksi Chibiconiin. Aika kuitenkin loppui kesken ja kyllästyin tappelemaan tuon kampauksen kanssa, joten pistin toisen cossin sinne. Yritin saada Jessican valmiiksi myös Traconiin, mutta en jaksanutkaan kun Risa astui kehiin ja päätin, että saisin tämän valmiiksi viimeisään johonkin vuoden 2016 coniin mennessä.
Jessica on tosiaan peruukin muokkausta vaille valmis, sillä se on aiheuttanut hirveästi ongelmia kun teoriani eivät oletkaan toteutuneet käytännössä.

Tässä taisikin olla monivivahteinen cosplayvuoteni 2015. Toivottavasti ensi vuonna ei jäisi näin paljon cosseja kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti