sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kaikki Hypeconista

Tulipa taas käytyä Hypeconissa ja tällä kertaa oli jopa seuraa mukana eli liviviili ja paricossikin saatiin aikaan eli hänellä Yukiconissa nähty Tales of Xilliasta Elize Lutus ja itselläni jo vanhempi cossi eli Agria. Kummankin puvut olivat jo valmiina, mutta halusimme hienosäätää niitä edellisenä iltana ja menimmekin vasta joskus kolmelta aamuyöstä nukkumaan.

Junassa
Peruukki oli tässä vaiheessa vielä ihan kunnossa
En vieläkään osaa päättää, mitä mieltä olen Hypeconin alueesta, sillä con sijoittuu kolmene eri rakennukseen jotka ovat samalla sisäpihalla. Tulee aina mieleen Animecon 2011, joka järjestettiin Turun yliopistolla. Rakennukset eivät onneksi ole 50 metrin päästä toisistaan kuten siellä...

Tällä kertaa myyntipöytäsalia ei oltu jaettu kahtia verkolla siten, että toisella puolella jotkut randomit pelasivat sählyä vaan toisella puolella oli tapahtuman bofferointitila. Vaikka kuljenkin usein cossi päällä julkisilla eli ei haittaa jos conien ulkopuoliset näkevät mut cossissa, se ei silti tarkoita että pitäisin siitä ja haluaisin, että tapahtuman sisällä on sellaisia. jotka eivät koko tapahtumasta tajua mitään. 

Mutta joo, meidät molemmat kutsuttiin pian Hall cosplaykisaan ja liviviilille tämä olikin eka kisa ikinä. Tänä vuonna kisalappujen ilmeeseen oli panostettu, nämä laput jäävät kyllä talteen toisin kuin aiempien vuosien valkoiset kisalaput mustalla numerolla. Kuvan ottamisen jälkeen tajusimme pitävämme lappuja väärin päin, olin kisaaja nro 4 ja hän 5.

Kisaamaan
Koska tämä oli jo neljäs Hypeconini, ei mitään uutta ja jännää nähtävää oikein ollut joten käytimme ajan ennen tuomarointia kavereiden kanssa jutustelemiseen ja yleiseen hengailuun. Sää oli loistava, joten pihalla pystyi haukkaamaan happea kun sisätilat olivat täpötäynnä.

Tuomarointi oli aika jees, tilanne oli rento ja sain sanottua kaiken mitä halusinkin sanoa puvustani. Kaveri parka oli aivan hermorauniona, muistan tosin itsekin omat jännitykset Traconissa 2013 ekassa kisassani. Tuomaroinnin jälkeen oli vuorossa taas hengailua, jee. Hypeconissa oli kaikenlaista ohjelmaa kyllä tarjolla, mutta mikään niistä ei ihan iskenyt tai meni huonosti kisa-aikataulujen päälle. Tapoimme aikaa ottamalla pukuhuoneessa kuvia toisistamme, jotta tekisimme mahdollisimman hienot poset lavalla.

Hienoin kuva
Ois sittenki pitäny poseeraa tälleen
Kisa tuli ja meni, treenasin hienoja poseja ja päädyinkin jäätymään lavalle ekan posen jälkeen. Agria on muutenkin sellainen hahmo, johon on ihan mahdoton keksiä hyviä poseja kun en hänen asettaan omista.
@Nyymix
"öö tota joo cosplay joo öö"
@Nyymix
Yhteiskuvan jälkeen riemu vasta repesi kun liviviili MENI JA VOITTI YKKÖSSIJAN. Ihan huikeeta kun ekaa kertaa oli kuitenkin kisaamassa ja ensimmäisen sijotus napsahti. Ennen tuomarointia hän oli ihan varma että päivän meikki oli mennyt pialla ja vaikuttaa merkittävästi arviointiin. En oo koskaan juossut mistään niin nopeasti ku katsomon penkistä lavalle halaamaan häntä.

Vaikka ensisijaisesti ja varsinkin voittohetkellä olin pelkkää onnea ja riemua, aloin miettimään omaa kisahistoriaani ja saavuttamattomia sijoituksia. Tämä oli tosiaan viides kisani (kolmas hall cosplay) enkä ole sijoittunut kertaakaan millekään sijalle, joten oli melkoinen kolaus itselleni cossaajana että toinen joka kisasi ensimmäistä kertaa voittaa vielä ykkössijan vaikka olen pukuillut kauemmin.

Kritiikissä paljastui, että tuomarit olivat miettineet mun ja kolmanneksi sijoittuneen välillä, mutta päätyivät toiseen loppujen lopuksi. Palaute Agriasta oli muutenkin todella positiivista, kritiikkiä tuli helman lättäisyydestä ja liian tasaisesta peruukista mutta muuten kaikki muu oli heidän mielestään onnistunutta. Tästä tuli vähän parempi fiilis ja alakuloisuus on muuttunut lähinnä päättäväisyydeksi siitä, että kyllä mäkin joskus vielä sijoitun ja ehkä ensimmäiselle sijalle.

Sellainen Hypecon. Aion mennä ensi vuonna taas uudestaan jos se vain järkätään, tällä kertaa kisaamisen sijasta ehkä mammailemaan tai tekemään muita juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti