tiistai 28. marraskuuta 2017

Ja taas uusi Haruka

Elikkäs joo, kuudes Haruka Nanami tulilla ja päätin sillä kisatakin Frostissa. Tätä versiota oli ollut tarkotus pukuilla vaikka kuinka monta vuotta sitten ja viimeinkin asu näki päivänvalon päälläni.


Tämä oli taas näitä cosseja, joissa reffikuvia on tasan yksi ja pitää vain pähkäillä että mikä ihme mikäkin asia on kun ei pysty katsomaan pukua mistään muusta kulmasta. Päätin ainakin heti aluksi, että kaikki materiaalit tulisivat olemaan kiiltäviä koska kuvassa hihat ja jalat kiiltävät enkä jaksanut pohtia taiteilijan vapauksia valotuksen ja varjostamisen suhteen. Haluan entistä enemmän panostaa hahmo- ja sarjauskollisiin materiaaleihin cosseja tehdessä sillä haluan asuni näyttävän tulleen suoraan lähdeteoksesta enkä pelkästään roolipuvulta mitä se periaatteessa vain on.

Mekkokangasta oli ihan mahdoton löytää mistään. Sävy on jotain väliltä lila-musta ja kiillon pitäisi olla hienon näköistä eikä tasoa Eurokankaan halpissatiini. Päädyin lopulta mystiseen liehuvaan mustaan satiinintapaiseen kankaaseen, joka kiilsi tarpeeksi mutta ei mauttoman paljon.

Mietin myös todella pitkään sitä, onko kaulan peittävä alue valkoista kangasta vai onko kaulassa pelkkä kaulus ja sen ja mekon välissä näkyisi kaistale ihoa. Harukan iho on niin vaalea, että tämä voisi olla hyvin mahdollista mutta päätin tehdä yhtenäisen kauluksen ihan jo siksi, että mekko pysyy ylhäällä eikä tule paljastettua tätä rintakehän varustusta koko kansalle.


Paljon röyhelöä



Vyön ja kravatin tein taftista ja paksusta satiinista kiiltävyyden takia. Näin jälkikäteen ajateltuna en olisi varmaan käyttänyt taftia, ellei sitä olisi jäänyt kauheaa määrää Kirarista. Vaikka on jees että käytän turhat kankaat pois varastosta, en haluaisi ns. pakottaa joitakin materiaaleja cosseihin vaan siksi kun niitä nyt kerta valmiiksi on.


Kravatti ei ole oikeasti solmittu vaan päällä on pala kangasta ihan siksi, että en a. osaa solmia kravattia nätisti ja b. nyt kravatti näyttää kokoajan siltä miltä pitää eikä tarvitse jännittää jokaisella solmimiskerralla että miltähän tämä näyttää tällä kertaa.

Suuri murheenkryyni oli Harukan sukat. En millään osannut päättää, onko kaikki näkyvillä olevat kaitaleet vain kaitaleita vai sukkia, joiden varsi vain näkyy. Menin vaikeimman kautta ja tein jokaisesta sukan jonka takia jalat tuntuvat olevan aina kipsissä kun on niin monta kerrosta kangasta päällekäin.

Hienoin sukka jonka omistan
Sukkia varten löysin järkyttävää sinistä trikoota, joka kiilsi jännästi ja jousti tarpeeksi paljon. Punaista sukkaparia varten jouduin käyttämään jotain kiiltävää trikoota, jossa oli vanuvuoritus kun sitä järkyttävää sinistä kangasta ei löytynyt muun värisenä.

Vyön soljen tein worblasta, jonka sprayasin hopeamaalilla.

Soljesta on vain yksi kuva :( 

Pikkusiskolla sattui olemaan sopivan malliset kengät, joista irrotin nauhat ja tein satiinikankaasta omat tilalle. En millään tahtonut keksiä, millä päättelisin narujen päät joten poltin ne sytkärillä kun mikään muukaan vaihtoehto ei tuntunut toimivalta.

Tsädääm valmis
kuva @ wexar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti