keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Tapahtumantäydetön Tracon

Traconissa tuli käytyä ja tällä kertaa ei ollut mitää erikoisempaa ohjelmaa luvattuna sinne. Päätin korjauttaa Frostissa nähdyn Polkan, jonka kampausta en ehtinyt tehdä sinne ajoissa.


Lauantaina reissu alkoi Helsingistä ja peruukin kuljetus paikan päälle olikin aika mielenkiintoinen projekti. Oli myös hassua 3 ihmisen voimin juosta pukuhuoneeseen heti, kun liput oli vaihdettu että saadaan hyvä spotti pukea mulle cossi päälle.

Nalle Buff Traconissa
Tämän jälkeen oli raivokasta hengausta ja cossikisat lauantaina osalta. Saimme varmaan koko salin surkeimmat paikat eli permanto ja vielä alin rivi sieltä, jossa kaide blokkaa osan lavasta. Sääli, kun WCS-kisaajia oli niin vähän mutta minkäs teet kun on niin suuren luokan kisat kyseessä. NCC-edustajia taas riitti vaikka muille jakaa, vitsailinkin että heistä voisi parittaa osan ja heittää WCS:än kisaamaan. Oli harvinaisen kovatasoinen NCC kyllä tänä vuonna, säälin tuomareita jotka joutuivat niin vaikean valinnan päättämään.


Loppupäivän oli vuorossa lisää paikallaan olemista ja tuttujen ja kavereiden näkemistä, joku jopa tunnisti mistä cossasin! Sain paljon kehuja myös uusitusta peruukista ja asusta muutenkin, jonka seurauksena päätin että tällä puvulla vielä kisataan joskus. Olisin alun perin Mimiconiin mennyt Polkalla, mutta peruukin tekovaiheessa kuljetuskysymys tuli mieleen kun olen matkassa yksin ja vielä junalla.

Päivän päätteeksi raahauduttiin majapaikkaan, joka oli vime vuodesta tuttu poikaystävän mummon koti. Oli ihanaa istua valmiiksi katettuun pöytään ja mummo halusi ottaa kuvia cossista, joka on "niin söpö ja herttainen, mee nyt ihmeessä kisaamaan"

Hän tuli mukaan perheeseen :3
Sunnuntai kului aika lailla samoissa merkeissä, hengailua ja cossikisan katsominen. CMV-kisa oli kiva lisäys ja uusi juttu esityskisan ja hall cosplayn rinnalle, saa nähdä saako tämä kisaformatti miten tuulta siipiensä alle kun CMV ei ole niin juttu vielä Suomessa kun muutamat tekevät joskus. Traconin kokoisessa tapahtumassa yksilö/pari/ryhmäkisa olisi toiminut paremmin, kävi sääliksi kun sunnuntaina heillä oli aikaa noin tunnin verran etsiä kisaajia lauantain lisäksi.

Kaksi turria
Piti mennä pariin ohjelmaan mutta laiskuus yllätti, joten loppujen lopuksi päivä joostui kahvilassa istuskelemisesta ja rytmipelien pelaamisesta. Tänä vuonna Tracon skarppasi myös ohjelmien taltioinnin kanssa, joten katselen niitä luultavasti jälkikäteen. Positiivinen yllätys oli myös musiikin soitattamisen kielto järjestyssännöissä, valitettavan moni ei tätä noudattanut mutta noin muuten tapahtuma ei tuntunut omaan korvaan turhan äänekkäältä. Sama myös cossikisojen ovien avausten suhteen. parven ovet olivat jo reilusti ennen kisaa auki, eikä käynyt kuten viime tai edellisenä vuonna että olisi joutunut sen 20min odottamaan kisan jo alkaessa että ovet edes avataan.

Olikin jo kotiinlähdön aika ja jäi vähän sellainen no jaa-fiilis, en tehnyt mitään merkittävää enkä käynyt pahemmin kisojen ulkopuolella ohjelmissa, perus "oli kiva nähdä kavereita"-setit ja silleen. Vaikka ongelmia olikin jonkun verran Traconin suunnilta, en kokenut tapahtumaa itsessään huonoksi. Olisi pitänyt vain itse tehdä jotain erikoisempaa kuin hengailu käytävillä, vaikka se kivaa onkin.

Mimicon jo kolkuttaa ovella ja siellä sitten tas kisaamista!

kyllä, se on sonic-paita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti