tiistai 11. syyskuuta 2018

Tehdään animekiehkurat - näin valmistui Polka

Polka Eternal Sonatasta on ollut yksi haavecosseistani jo vuosien ajan ja niin sanottu "tavoitecossi", jonka teen kun koen olevani tarpeeksi hyvä ja saavani aikaan sellaista jälkeä, joka kelpaa tähän cossiin. Näin 6 vuotta cossanneena ajattelin, että nyt olisi aika.

Tämä versio, ei se perus punainen
Lähdin ensiksi liikkeelle mekosta, joka tuntui tutuimmalta vaiheelta. Kankaan jouduin värjäämään itse, mutta ei ole ennen tullut harrastettua mitään sellaista niin pääsin nyt näpertelemään värijauheiden kanssa vessassa. Olen aika mutu-ihminen, joten heittelin väriä sankoon jonkun verran ja testipaloilla päädyin sitten oikeaan sävyyn, joka värjääntyi ihan kivasti ja tasaisesti! Puuvilla oli muutenkin päämateriaalina tässä cossissa, sillä halusin saada sellaista maalaistyttö-vibaa tähän kun hahmokin on vähän sellainen. 

Ihanan epätasaista
Yläosa kasassa
Mekkoo
Helman kirjontaa
Huopaisia uukkareita
Vedin jokaisen pykäpistolla ":D"
Halusin cossiin mahdollisimman paljon kirjontaa juurikin sen maalaistyttöteeman takia ja sitä tässä kyllä riitti. En ole pahemmin kirjonut oikein mitään, joten aikaa meni googlatessa sopivia tekniikoita ja malleja sillä halusin käyttää mahdollisimman montaa eri tekniikkaa.

Huivin kirjailua
Essun ja polvihousut värjäsin teellä saadakseni vähän luonnollisempaa väriä, sillä Eurokankaan luonnonvalkoinen puuvilla näytti melkein keltaiselta. Mustan liivin/boleron päätin tehdä mokkanahasta saadakseni vähän eri tekstuuria pukuun ja mielestäni materiaali sopi hyvin muiden kankaiden kanssa. Päällystin samalla kankaalla myös kengät, ettei se paistaisi liian paljoa muista. 


Valmiit housut

Sirkkoja boleroon
Karvakankaan harjausta

Itse nyöritetty rusetti
Rannekukan tein mikrokuitukankaasta, koska tiesin että sen reunat pystyy polttamaan niin, että kangas taipuu vähän sisäänpäin ja näyttää enemmän realistiselta kukalta. Vetelin siis kangastilkkuja kynttilän päällä samalla, kun äiti oli selän takana valmis soittamaan palokuntaa paikalle. Tiedättekö itse neulottujen pipojen ne isot tupsut? Tein tämän kukan heteen samaan tapaan :D oli muuten vaikea saada niin pientä palloa aikaiseksi.



Sukkahousut koostuvat sukkaosasta ja raidallisista legginseistä, jotka olivat alun perin sukkahousut mutta leikkasin sukkaosat irti. Sukat ovat ihan perus trikoota, josta tein sukan malliset pussit ja maalasin kuvion.

Kun sukkahousut olivat vielä sukkahousut
Kengät olivat alun perin saappaat kirpparilta ja olisi harmittanut, jos olisin niitä ihan saappaina tarvinnut sillä toisen kengät vetoketju olikin valmiiksi rikki. Leikkelin saapasosat irti ja muotoilin tarvittavan mallin, jonka päällystin sillä mokkanahalla ja muilla härpäkkeillä.




 Kengän takaosan avattu tölkki- kiehkurat ovat vain rautalankaa, jonka päällystin samalla kankaalla ja ompelun muuhun kenkään kiinni. Suureksi ihmetykseksi kangas on pysynyt paikallaan pelkän kuumaliiman voimalla, jolla liimasin sen kiinni kenkään. 


Tykkään tästä päällystyksestä, niin siisti

Dekimashita
En ehtinyt aluksi tehdä tarpeeksi animeita kiehkuroita Frostia varten, jonne tämän cossi aluksi valmistui mutta Traconiin tein sitten ihan kunnon pötkylät. Koko höskään upposi 3 pitkää peruukkia, osittain sen takia että ensimmäinen yritys pötköjen kanssa meni pieleen ja piti tilata lisää kuitua.




Pohjana on lasikuitunauhaa, jonka sisälle tungin rautalankaa ja liimasin pikaliimalla pari kerrosta kuitua päälle. Käytin alimpiin kerroksiin huonointa ja karheinta kuitua mitä löysin, sillä se peitti kerralla enemmän ja myöhempien kerrosten liimaaminen oli huomattavasti helpompaa kun liima ei valunut nauhan reikien välistä ihan muualle. Loput kerrokset vedin erikeepperi + hiusgeeli + vesi-seoksella ja tähän prosessiin meni noin kolme viikkoa pelkän kuivumisen takia, eli mistään nopeasta hommasta ei ollut kyse. 

Niin paljon kuitua

Siiliparat ;__;
Siinä ne roikkuu
Onneksi tuli letit niin sain peitettyä rumat pötköt (vasen)
Tein pohjaperuukkiin paksummasta rautalangasta ns. tukiverkon, johon kiinnitin nämä kaksi pötkylää että ne eivät kiskoisi peruukin kuiturivejä alemmas painollaan. Peruukin otsaosassa on myös klipsuja, joilla koko komeus pysyy päässä eilä lähde valumaan. Huivi päässä auttaa myös pitämään peruukkia paikallaan, sillä kiristän sen takaa parilla napilla paikalleen jokaisella käyttökerralla. 

Kalastajanlangalla ommeltu tukiverkko
Viimeisiä kerroksia viedään


Sellainen oli ruumiinavaus tähän cossiin, pitää jatkossakin tehdä vähän isompia projekteja sillä niiden parissa työstentely antaa minulle cossaajana paljon enemmän kuin tavallisempien asujen teko. Pääsee näpertelemään kaikkea jännää, mitä ei ole ennen edes tullut ajatelleeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti