torstai 12. syyskuuta 2019

Tracon ja esiintymisen riemu

Syksyn kohokohta Tracon koitti taas ja olin vaihteeksi kisaamassa esityspuolella. En ajatellut mennä aluksi mihinkään ohjelmaan, mutta WCS-karsintojen kisaajien julkistuksen jälkeen halusin nähdä myös arvokisat, vaikka ne olivatkin ihan tajuttoman myöhään tänä vuonna.

Junamatka taittui hyvässä seurassa
Lauantaille olin kaavaillut cossiksi jo Popcultissa debytoinutta Prinsessaa ja tällä kertaa paranneltuna, krunun kiinnityssysteemi ei toiminut aiemmin kovinkaan hyvin mutta nyt sain koko komistuksen ilman apuvoimia päähän. 


Townsville vallataan She-Ran miekan avulla
Kruunu pysyi nyt paremmin päässä joo, mutta koko paino infernoitui suoraan otsaani ja särky oli sen mukaista. Sain juuri ja juuri pidettyä muutaman tunnin cossia päällä, mutta oli pakko käydä ihan hotellilla asti hetki huilaamassa ja vaihtamassa cossi pois. Matkalla jopa kaksi normoa pysäytti ja kyseli että mitkä bileet täällä on, jännä että uskalsivat edes tulla puhumaan kun mulla oli niin vihaiset meikit :D

Näin jälkikäteen mietittynä olisin voinut jättää Prinsessan kotiin ja joko ottanut jonkun vähemmän tilaa vievän cossin mukaan tai ollut normoissa lauantain. Lavasteet veivät leijonanosan laukuista ja kasseista eikä tällainen peruukkipäätä kuljetukseen vaativa kampaus ihan sovi sekaan, varsinkin kun julkisilla on liikenteeessä.

Loppupäivän meninkin sitten kisoja katsellessa, ihan uskomaton taso WCS.karsinnoissa! En olisi osannut arvata, kuka voittaa kun kaikilla oli niin hyvät esitykset ja puvut. NCC oli myös ihan viihdyttävä, mutta kellonajan (lähempänä klo 20) ja vireystilan (jännitysstressi seuraavasta päivästä ja ollut aamuseiskasta hereillä) vuoksi en valitettavasti vaan jaksanut tuijottaa silmä tarkkana esityksiä. Tuntui pahalta kun tällainen puoliunessa oleva katsoja ei ole kovin hyvä yleisö vaivalla esityksen ja puvun vääntäneelle kisaajalle. 

Tässä välissä krooh pyyh hotellilla ja pakkauskaaos kun tavaraa olikin jostain syystä tuplamäärä ja  piti saada itseni isotavaranarikkaan kuuden (6) eri laukun ja kassin kanssa. Olkalaukkuni pursusi niin, että reseptillä olleet särkylääkket tipahtivat jonnekin Tampereen kaduille matkan aikana ja lavastekassi keikahti ainakin 10 kertaa maahan.


Tilli ja minä saimme itsemme kuitenkin edustuskuntoon bäkkärin pukkarissa ja vuorossa olikin jo kisakuvien otto. Emme oikein ehtineet tehdä muuta kuin haukkaamassa happea kun olikin jo lavatreenien aika. Treenit menivät yllättävän hyvin, mitään suuria mokia ei tehty kun esitystä oltiin treenattu koko kesä. Saimme hyviä vinkkejä ohjaajilta ja pahin jännitys lähti ohitse, kun lavalla olo oli taas tuttua.

@Helene Lindfors
Tunti ennen kisoja
Sitten olikin jo menoa. Ihan sairaan kuumottavaa vaan istua pimeällä lavalla ja odottaa, että musiikki alkaisi soimaan. Tuntui, että kaikki tujoittivat vaikka en edes tiedä, näkikö kukaan mua kun tila oli tosiaan säkkipimeä.

Esityksen aikana lentää kirja täysillä maahan ja mokoma meni sitten itse esityksessä hajoamaan, mutta se ei haitannut vaan juurikin päinvastoin, kohtaus oli entistä dramaattisempi. Muuten esitys meni aivan nappiin ja hihkuimme heti yleisöön paettuamme Tillin kanssa että, nyt meni ihan loistavasti. Hyvänä puolena siinä, että esiintyy aivan alussa on se, että pääsee näkemään muiden esitykset varsinkin, kun tänä vuonna striimissä oli kaikilla sama taustamusiikki. 

Esityksemme tiivistettynä (sairaan nopeasti julkaistuihin) lavakuviin:

@Jessica Mennander
@Carrox
@Carrox
@Mikko Karsisto
@Mikko Karsisto
Kaikki esityskisaajat
@Jessica Mennander


Sijoittuneet
@Carrox

Esityskisa oli todella kovatasoinen tänä vuonna ja olen iloinen saamastamme kolmossijasta. Sen jälkeen kun ilmoitin olevani taas esityskisasa, ovat monet kommentoineet että odottavat innolla esitystä ja "taattua laatua" josta olin kehittänyt itselleni pienet suorituspaineet kun noh, tuli sijoituttua ensimmäiseksi pari vuotta esitten esityskisassa. Tässä esityksessä ei ollut vaatteidenvaihtoa tai muutakaan räjäyttelyä ja ehdin jo miettiä, että esityksemme on sittenkin ihan tylsä yleisön mielestävaikka itse tykkäsimme siitä. Esityksen jälkeiset aplodit osoittivat luulot vääriksi ja toki sijoituskin sieltä tuli.

Hieno pysti tänä vuonna

Tracon lootti

Siinä olikin kaikki Traconista. Oma convuoteni ei lopu vielä tähän, vaan marraskuussa koittaa Kumakumacon, jossa ajattelin olla kisaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti