sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Tracon 2017: Voitto kotiin

Tracon oli taas päättämässä conikauden ja allekirjoitanut oli siellä myös heilumassa, tällä kertaa esitykisassa Teepannun kanssa. Esityskisa oli kummallekin esimmäinen, mulle yleisesti ottaen cosplaykilpailuna jo kuudes ja parille ihan ensimmäinen silläkin saralla. Eli koko tapahtuma meni kohtalaisissa jännityspärinöissä.

Vaikka Tracon alkoi jo perjantaina, päädyin tapahtumapaikalle vasta lauantaina sillä puku ei ollut ihan täysin valmis perjantaina vielä eikä silloin ollut edes ihmeempää ohjelmaa, jonka takia olisin sinne tullut. Lauantaille pistin vanhan cossin eli Frostin kisacossini, koska halusin pistää jotain, joka olisi melko näyttävä mutta kuitenkin mukava pitää päällä. Pahisteeman kunniaksi olin alun perin ajatellut Agrian uudelleen ulkoiluttamista, mutta sen pukeminen on aina oman härdellinsä ja pidin sitä viime Traconissa, joten jätin sen suosiolla kotiin odottamaan jotain toista conia.

Lauantaiselfie
Lauantai meni tosiaan lähinnä stressaamiseen esityksen kuin muidenkin yllättävien käänteiden takia. Ensiksi koitimme Teepannun kanssa katsoa infomeiliä, jossa luki henkilökohtiaset aikataulumme tuomaroinnin jne suhteen ennen kisan alkua. Sähköposti oli tietenkin hukkunut jonnekin emmekä olleet aiemmin tajunneet ottaa niitä ylös. Reissu infoon eikä sieltäkään osattu oikein sanoa mitään, vaikka kovin ystävällisiä olivat ja koittivat parhaansa mukaan auttaa. Ehkä vastaisuuden varalle infossa kannattaisin olla jossain ylhäällä vastaavien puhelinnumerot, niin ei tarvitsisi niitä joka kerta etsiä tapahtuman omia nettisivuilta (josta sitä ei edes löytynyt). Löysimme lopulta kadonneen meilin ja saimme ongittua aikataulumme ylös. Ensi kerralla pitää kyllä muistaa kirjottaa vaikka paperille, ettei tällaista kävisi uudestaan.

Kävin kuitenkin aamupäivällä katsomassa Pukuvuotoa ja kaikkien aiempien osien nähneenä ja kuulleena niin livenä kuin jälkikäteen tämä uusin oli huonoin. Tunnin ohjelmaslotista käytettiin vain puolet ja siitä varmaan 20min meni insidevitseihin, jotka tajusin itse mutta seurueeni ei saanut niistä kauheasti irti. Aiheet sinällään olivat mielenkiintoisia, ellei niitä oli lähestytty "miten sinä (puhuja x) lähtisit toteuttamaan tätä annettua aihetta". Cosplaysta on joo hankala puhua ilman omakohtaisia kokemuksia kun koko harrastus perustuu vain niihin, mutta olisin halunnut keskustelua esim. itsensä marikkoinnista ja tuotteistamisesta Suomessa yleisellä tasolla kuin jokaisen panelistin kuvauksen oman cosplaylusikkasarjansa kuoseista. Toki Pukuvuodon tarkoitus on olla huumoriohjelma, mutta koko homma tuntui olevan nasevien vitsien heittämistä ilman varsinaista punaista lankaa, johon palataan. Jäi sellainen maku että panelistit olivat vain ilmaisten rannekkeiden takia väsänneet jonkinlaisen ohjelman kasaan.

Taidekuva
Suurta ärtymystä aiheutti arvokisojen säätäminen, kiitos vaan kun yläparven ovet avattin vasta 20min shown alkamisen jälkeen. Kun on sateessa melkein tunnin ajan jonottanut niitä paikkalippuja, toivoisi myös näkevänsä niitä esityksiä livenä eikä myöhemmin streamista. Tästä häslingistä aiheutui tietenkin aika paljon mölyä juurikin yläparven tienoilla, mutta vaikea sitä on pilkkopimeässä etsiä omaa paikkaansa kyselemättä muilta kirjaimia ja vinkkeä oman paikan löytämiseen. Tracon twiittasi tilanteesta nimellä "tietokatkos", mutta mielelläni haluaisin kuulla mitä oikeasti tapahtui.

Kisojen jälkeen suunta olikin jo kohti majapaikkaa, koska väsymys ja nälkä riivasivat ja cossiakin oli pidetty siinä vaiheessa jo 10 tuntia.

Sunnuntai koitti ja cossia pukiessa huomasin, että kengät olivat jääneet kotiin. Onneksi cossissa ei ollut mitkään erikoisemmat kengät ja jalat jäävät piiloon pitkän helman alle, muta kyllä siinä pieni paniikki pääsi iskemään. Onneksi poikaystävän mummon kengät olivat sopivat niin ulkomuotonsa kuin kokonsa puolesta ja niillä mentiin tallustelemaan pitkin Tamperetalon lattioita. Tulin paikalle vähän myöhempään kuin olin ajatellut, jonka takia alkoikin raivokas cossin pukeminen ja kisapartnerikin tuli vähän ennen tuomarointia. Emme onneksi myöhästyneet ja tuomarointi itsessään meni myös aika letkeästi. Emme viitsineet poistua backstagelta koska noh, vaihtuva mekko ei ole kauhean nättiä katsottavaa läheltä katsottuna koska näytän turvonneelta ja mekon ompelujälki ei ollut silmiä hurmaavaa. Vatsaa väänsi ja stressi tahtoi purkaantua kaikilla mahdollisilla tavoilla mutta kanssakisaajien kanssa sai onneksi pahimmat tunneryöpyt sulateltua niin, että lavalla pystyi antamaan vain parastaan.

Woah mikä numero
Bäkkäriselfie
Sitten olikin jo kisojen aika. Jouduimme jännittämään yksinämme juuri ennen esityksen alkua sillä olimme vastakkaisissa päädyissä koska tulen vasta esityksen jo alettua lavalle Teepannun kanssa.
Esityksemme voi nähdä kokonaisuudessaan tämän linkin takaa, eli törkeästi leikattu versio Traconin streamista.

Woah mä lennän
Kuva @ Noora Kurko
OTA TÄMÄ KUKKA
öööööö en
Kuva @ Jessica Mennander
Tadaa
Kuva @ Jessica Mennader
TYYNI AINA MIELESI
Kuva @ Jessica Mennader
Rakastan miten dramaattinen tää kuva on
Kuva @Jessica Mennander
Esitys meni kummankin mielestä todella hyvin ja iloisina läksimme kohti yleisöä, kunnen huomasimme että about kaikki viittilöivät meitä kääntymään takaisin lavalle. Vasta streamista sain huomata, että juontaja ohjeisti monta kertaa meitä jäämään paikoillemme, mutta pakko kyllä myöntää etten huomannut tai kuullut ollenkaan niitä. Keskityimme varmaan liikaa pölisemään siitä miten UPEAMAHTAVA AAAA-fiilis meillä oli sillä hetkellä. 

Ryhmäkuva (miksei kukaan halunnut tulla meidän lähelle :D)
Kuva @ Terjo Peltola
Palasimme yleisöön katsomaat kisat loppuun ja voittajien julkistuksen aikaan hölisimme jotain omiamme koska emme olleet yhtään varmoja sijoittumisesta, olihan muut esitykset olleet sen verran hyviä. Ykkössijan kohdalla taisin päästää mitä helvettiä-parkaisun koska sijoittuminen vielä ykkössijalle tuli aivan puskista. Henkilökohtainen voitto oli jo vaatteidenvaihdon onnistuminen, koska siinä oli niin monta riskiä epäonnistua vaikka kovasti sitä oltiin treenattu.

Hienosti meidän pysti blendaantuu tonne mun vihreään kankaaseen
Kuva @ Jessica Mennander
Käytiin hakemassa palautteet tuomareilta ja ääh, kun saatiin niin kivaa ja kannustavaa palautetta ;__; Näin jälkikäteen tuntuu ihan hassulta miten epävarmoja oltiin meidän esityksestä kun tuomareilla ja kaikilla muillakin oli pelkkää positiivista sanottavaa siitä.

Tsädää
Kuva @ Petra
Loppuajan lähinnä hengailimme ja kauheasti tultiin kehumaan niin pukuja kuin esitystäkin, kiitoksia vielä kaikille jotka annoitte palautetta! Päivä oli ollut rankka ja väsymys purkaantui vasta esityksen jälkeen joten suunta olikin pian jo kohti kotia.

On varmaan sanomattakin selvää, että tästä conista jäi hyvät fiilikset. Halu esiintyä ja kisata ei ole ainakaan laantumassa ja saa nähdä, mitä me Teepannun kanssa keksimme tulevaisuudessa. Omalla kohdallani osaan sanoa vain sen, että Frostiin olen tulossa mutta en kyllä tiedä vielä mitä siellä tulen oikein tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti