tiistai 27. heinäkuuta 2021

Tunnen sun, sut Meriharjussa kohtasin

Ihanaa päästä vihdoin kirjoittelemaan tapahtumaraporttia! Pääkaupunkiseudun Cosplay ry järjesti siis 24.-25.7. Meriharjun luontotalolla kaksipäiväisen photoshoot-tapahtuman, jossa olin mukana työvoimana assaroimassa/mammailemassa/maskottina sekä myös kuvattavana osapuolena. Paikalla oli siis kävijöiden lisäksi PKS Cosplayn hankkimia assareita/mammoja sekä yleisessä käytössä olevia kuvaajia, vaikka paikalle sai toki tulla oman kuvaajan kera. 

Meriharju sisältäpäin

PKS Cosplayn somevastavan roolissa olin mukana noin kuukausi ennen tapahtumaa hakemassa avaimia talolta, ja suorastaan hämmästyin, miten ihana miljöö on ja miten hyvin se sopisi niin moneen eri cosplaykuvaan taustaksi. Netistä ei Helsingin kaupungin nettisivujen päivityksen jälkeen löytynyt kuin ihan pari kuvaa Meriharjusta, jonka takia koko paikka oli itselleni ihan kysymysmerkki.

Tämä oli ainoa kuva, joka netistä löytyi

Nähtyäni paikan livenä sain innostuspuuskan tehdä kauan cossilistoilla ollut Prinsessa Ruususen arkiasu, jonka kankaat olin ostanut jo ennen pandemiaa. 

Kuinkas sitten kävikään, että tapahtumaviikolla teen paniikissa yömyöhään vähäisillä yöunilla cossia tapahtumaa varten. Oli jotenkin ehtinyt jo kaivata "cosplay crunch"in perään näin pandemian aikana, kun en ole pahemmin pukuja tehnyt tässä vuoden aikana ja hyvin nopeasti hyppäsinkin sieltä pilvilinnoista maan kamaralle kun oikeasti piti taas valvoa yöllä ja ommella silmät siristäen tapahtumaa edeltävänä yönä sekä bussissa matkalla kohti Meriharjua. 

Ajankuva, matkalla kohti Meriharjua

Kaikesta huolimatta sain puvun puettavaan kuntoon, esim. paidan napitus on tasan siihen asti mitä sitä näkyy korsetin alta koska napit loppuivat kesken (:D) ja paidan helma oli hätäisesti siksakattu kasaan, koska en kerennyt päärmäämään sitä. Nämäkin olivat onneksi sellaisia pikkujuttuja, jotka jäivät piiloon muiden osien alle ja pääosin puku oli kuitenkin ihan valmiissa kunnossa. Oli jännä nähdä puku kokonaan päällä vasta tapahtumapaikalla!


Lauantai kului kuin siivillä, sillä kävijöitä oli paljon ja assaroinnin lisäksi sitä halusi jutella mahdollisimman monen kanssa ja ehtiä vielä itse kameran eteen. 

Hootti kuvaa 
@Nyymix

@Hootti

Koska paikalla oli paljon tuttuja naamoja coneista ja ylipäätään cosplayskenestä, meno oli ihan kuin conissa ollut. Erotuksena tosin kaikkien yhteisessä käytössä ollut suurkeittiö, jonka avulla pystyi ruokailemaan silloin kun huvitti (toisin kun coneissa sellainen tuppaa usein unohtumaan muiden aktiviteettien takia). 

Vaikka nukuin edeltävänä yönä vain 2 tuntia, missään kohtaa päivää en kokenut tarvetta päiväunille tai silmien lepuuttamiselle. Lieneekö adrenaliini uudesta cossista sekä niin monen ihmisen tapaamisesta syynä? Jutut olivat tosin iltapäivää kohden sen verran villejä, että kai se väsymys jollain tavalla halusi sitten purkautua. 

@Nyymix

Varmaan suosikkikuvani koko viikonlopulta!
@Nyymix

Päivä olikin tässä kohtaa jo aika lailla pulkassa, asun itse aivan toisella puolella pk-seutua Meriharjuun nähden joten piti jaksaa istua vielä 2 tuntia bussissa, että pääsi kotiin ja valmistautua seuraavaan päivään. 

Edelliseen päivään verrattuna sunnuntai käynnistyi hitaasti: lauantaina heti tapahtuman auetessa (ja itse asiassa vähän sitä ennen) talo oli täynnä porukkaa, kun taas sunnuntaina ensimmäiset kävijät saapuivat vasta reilu tunti ovien avauduttua. Noh, meillä oli aikaa kuvata mun ja Niyarifan prinsessacosseja odotellessa, kun paikalla oli kuitenkin jopa kaksi etukäteen pyydettyä kuvaajaa. 

Päivä kului vielä enemmän oman cossin photoshoottaamisen merkeissä kuin edellinen, sillä olin ottanut lisää rekvisiittaa mukaan kun Kamerakeijun kanssa hepuloimme edellisenä päivänä vaikka mitä kuvausideoita. 

Meriharjussa on aulatilassa vanhanaikainen takka, johon rakensimme Auroran ja haltiakummien "mökin", ja tähän toki tarvittiin useampi ihminen pitämään ties mitä lamppuja ja asettelemaan rekvisiittaa.

Kuinka monta henkilöä tarvitaan ottamaan yksi cosplaykuva
@Nyymix

@Nyymix

Ulkotiloissa taas halusimme kokeilla sellaista kuvaa, missä Phillip tarttuisi Auroran käsiin, kuten elokuvasa olevassa kohtauksessa. Prinssiä ei Meriharjussa ollut, joten Hanjo sai kunnian olla mystinen käsi kuvan reunassa.

Prinssin ja prinsessan intiimi kuvaushetki
@Nyymix

@Nyymix

Päivä oli hieman pidempi loppusiivouksen takia kuin edellinen ja brainstormasimme yhdessä kehitysideoita seuraavaa tapahtumaa varten.

Lähtiessä bongasin läheltä kunnon satumetsän, miksen tajunnut kuvata tuolla :(

Kuva sunnuntailta, kun pääsin kotiin

Auroran cossaaminen on tosiaan ollut jo pidempään listoilla, sillä hän oli lapsuuden suosikkiprinsessani (ja olen saanut yhden etunimistäni hänen mukaansa) ja olihan se ihan mahtavaa nähdä oikeasti valmis puku vihdoin päällä. Halusin tehdä puvun niin hyvin kuin osaisin asianmukaisista materiaaleista (koko cossi on puuvillaa ja pellavaa lankoja myöten) ja olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen.

@Nyymix

Tämä oli myös ensimmäinen tekemäni cossi pandemian aikana ja edellisestä cossauskerrasta oli jo puoli vuotta aikaa. Tunteiden kirjo oli siis kattava, kun sain cossin puettua päälleni Meriharjussa. Koin itseni kauniiksi ja Auroran näköiseksi, joka ei ole aina itsestäänselvyys cosseja tehdessä. Siksi oli erityisen ihanaa, kun monet kommentoivat samaa! Aurora nousi kertaheitolla omaksi suosikkipuvukseni; se on mukava pitää päällä, se on hyvin tehty, puku on yksinkertainen mutta siinä on kivoja yksityiskohtia, hahmon tunnistaa ja hame hulmuaa ihan kunnolla kun pyörii. 

Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan tervetullut näin conittomana aikana ja jäi tosi hyvä fiilis! Aion ehdottomasti olla mukana työvoimana seuraavallakin kerralla, tällä kertaa tosin pistäisin vanhan puvun tai tekisin uuden puvun ajoissa valmiiksi. 

Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti