keskiviikko 24. elokuuta 2022

Assemblyt ja photoshootit ne yhteen sopii

Hellurei!

Eräästä elokuisesta viikonlopusta tulikin aika tapahtumantäyteinen, kun lauantaina olin mammailemassa Assemblyilla ja seuraavana päivänä taas kameran edessä cossishoottaamassa. 

Assemblyillä oleminen tuntui erityisen häröltä ottaen huomioon, että Assembly Winter järjestettiin koronan takia vasta tämän vuoden huhtikuussa, ja nyt elokuussa oli taas Assembly. En huhtikuisista Assyista kirjoitellut blogin puolelle, sillä elämässä oli sen verran kiireistä että Assytkin hujahtivat siinä kaikessa hujakassa silmien edessä ja pöllämystyneenä saavuin kotiin jalat kipeänä mammailun jälkeen. 

Tällä kertaa olin vähän paremmin valmistautunut, sillä edellisillä Assyilla tuntui, että ihan perusasiatkin oli unohtunut kerrata. Tosin sitä ennen olin ollut liveconissa mammailemassa joskus 2019....

Assyillä tosiaan kisapäivä alkoi klo 9 pukuhuoneen ja tuomarointitilan kasaamisella. Olin tällä(kin) kertaa ns. ylimamman roolissa, cosplayvastaava Niyarifan oikeana kätenä. Käytännössä pidin vahtia pukuhuoneessa, joka toimi cosplaykisaajien tukikohtana koko kisapäivän ajan ja hoidin juoksevia asioita, samalla kisaajien tarvittaessa jeesaten. 

Meillä piti olla Hanjon ja Miririan kanssa Aggretsuko-ryhmä (ekaa kertaa Frosti 2020 jälkeen!) mutta Retsuko-peruukkini olikin kadonnut johonkin :( selkeästi joku kirous meillä tämän ryhmän kanssa, huhtikuun Assyilla Gorin mekko oli kateissa. Tällä kertaa laitoin siis ihan normireleet päälle, mikä osoittautui hyväksi valinnaksi sillä kävin tanssipelaamassa ja cossi päällä se olisi ollut aika epämiellyttävää.

Peruukin sentään pistin päähän

Assemblyillä paras asia cosplaykisoissa on ehdottomasti kiireettömyys sekä runsas luppoaika, kun tapahtumassa itsessään ei minulle eikä kovin monelle kisaajalle ole niin paljoa tekemistä, kuin conissa. Tästä syystä vaikka tuomaroinnit yms aikataulut hoituvat yhtä nopeasti kuin conissa, on yllättäviin käänteisiin aina aikaa. Toki kisaajan näkökulmasta tämä on todella nihkeä, kun vaativaa pukua ei välttämättä kannata riisua päivän aikana ja pukea uudestaan, mikäli puku on vaikea laittaa päälle muutenkin. Toisaalta esim. rikki menneen osan ehtii rauhallisen päivän aikana korjata ja puuttuvia tarvikkeita tai muuta metsästää ilman paniikkia. 

Pukuhuoneessa ehtii myös tutustua muihin kisaajiin sekä mammoihin, kun juttelulle on reippaasti aikaa. 

Assyilla jännä juttu on myös se, että suurin osa kisaajista on sellaisia, joita itse ainakin näen vaan Assyjen kisoissa ja joukossa on ihan pari, joita näkee conien cossikisoissa. Sinänsä täysin ymmärrettävä ilmiö, kun monet coneissa käyvät tuntuvat vierastavan Assyja kun se on niin erilainen tapahtumana eikä tosiaan tapahtumassa ole välttämättä kauheasti tekemistä, ellei ole kiinnostunut katsomaan esports-turnauksia tai varannut konepaikkaa itselleen. 

Assytunnelmia konesalista

Itse kisapäivä sujuikin aika lailla niin kuin oli aikataulutettu, noin yleisesti ottaen pahinta mitä kävi oli odottelu (esim. cosplaykisoja edeltävä ohjelma venyi ja kisa alkoi vasta tunnin myöhemmin kuin oli ajateltu.....) Ryhmäsarjan kanssa kävi tosin vähän hassusti, kun alun perin oli muutenkin vain kaksi ryhmää ja toinen ilmoitti kisapäivää edeltävänä yönä että ei pääsekään, eli vain yksi ryhmä pääsi lavalle asti. Tämän ryhmä onneksi otti huumorilla, vaikka meitä vähän hikoilutti aamulla että mitenhän tätä käännettä lähdetään purkamaan. :D 

Olin aivan rättiväsynyt kisapäivän jäljiltä, kun paikalle saavuttiin silloin klo 9 ja pääsimme lähtemään joskus klo 21 jälkeen kisojen viivästymisen takia. 


Sunnuntaina mentiin sitten taas, sillä suuntana oli cossishoottailu Haikon kartanossa Porvoossa!

Cossi niskassa!

Jo viime vuoden puolella oli Nancyn kanssa puhetta siitä, että molemmat aikoo cossata Hamefurasta ja näitä voisi photoshoottailla yhdessä. Hän saikin oman hahmonsa jo valmiiksi viime vuoden puolella, minä tämän vuoden Desuun vasta ja saimmekin vihdoinkin toteutettua tämän shootin! Kuvaajaksi saimme Hootin, jolla oli hyviä visioita siitä, millaisia kuvia voisimme ottaa Katarinasta ja Sophiasta. 

Kuvauspoppoo!

Minulle tämä oli ensimmäinen kerta Haikon kartanossa ja selkeästi on suosittu kohde hääkuvauksiin, sillä vihkikaaria ja muuta rekvisiittaa oli jätetty meille kuin tarjottimelle esille. Hyvän sään takia paikalla oli muitakin kävijöitä ja kuvaajia, mutta sijainnin suuren koon ansiosta saimme olla aika laille keskenämme, eikä kuvausspotteihin tarvinnut jonottaa tai jälkikäteen poistaa photarilla taustalla pyöriviä ihmisiä. Saatiin oikein hyviä kuvia aikaan!

Kuvaaja: Hootti
Sophia Ascart: NNancy
Katarina Claes: Minervainen
Editoija: NNancyAnimejuoksua!


Valmiina valloittamaan maailma ilkeän pahiksen tavoin eikun

Kuten jokaisessa shootissa, tästäkin jäi käteen myös hassuja otoksia:

sama energia kuin siinä yhdessä Simpsonien Marge-kuvassa :D 

"...ja tässä on mun vaatimaton koti!"

Katarina viihtyy nykyviihteen parissa, Sophia aikoo houkutella klassikoiden äärelle


Siinä olikin kaikki tällä kertaa! Ajatuksena olisi tämän vuoden puolella kirjoitella tarkemmin Katarinasta, puvussa on paljon kaikkea pientä kivaa mitä tahtoisin päästä täällä esittelemään. 

Ensi kertaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti