keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Traconissa taas!

Kolmen vuoden odottelun jälkeen pääsi vihdoin Traconiin, jee!

Tracon oli lopulta omalta osaltani hyvin erilainen kuin vielä keväällä olin ajatellut, koska hain silloin Hanjon kanssa esityskisaan emmekä tulleet valituiksi lomakkeella, jonka perusteella Traconin esityskisaajat valittiin. 

Tämä toki tuntui pahalta, koska arvonnan tms sattumanvaraisen järjestelmän suhteen olisi voinut olla vaan "noh, kävi huono mäihä" mutta tässä tapauksessa muiden esitykset olivat lomakkeen perusteella parempia valinnan tehneen henkilön mielestä. Kuulin tosin, että esityskisaajia oli hakenut tuplasti sen verran kuin mitä paikkoja oli ollut tarjota. 

Aiomme kuitenkin yrittää vielä uudestaan esityskisaan tällä esityksellä, sillä meillä on siihen kova luotto ja varsinkin tämän pitkän odottelun jälkeen esitys on muotoutunut lukuisia kertoja uusiksi ja hakenut parasta versiota itsestään vuodesta 2019 lähtien. Lisäksi tässä on ollut runsaasti aikaa treenata ja hioa yksityiskohtia!

Tästä syystä Traconissa ei tällä kertaa ollut itselleni mitään vastuita, kuten tähän mennessä koko pandemian ajan jokaisessa olemassani conissa on ollut. Virkistävää, kun ei tarvinnut kytätä aikatauluja tai stressata, että meneekö kaikki kuten pitikin ja ehti hengailla kavereiden kanssa!

Saavuin Tampereelle jo perjantaina, mutta myöhäisen saapumisajankohdan vuoksi en jaksanut käydä itse conissa silloin kuin vaihtamassa rannekkeen valmiiksi. Otin vain lauantaiksi cossin mukaan, koska en millään keksinyt että minkä puvun voisi sunnuntaiksi pistää päälle. Päädyin siis katumuotijuttuihin ja sekin oli kivaa vaihtelua, kätevästi käytin samaa peruukkia kumpanakin päivänä. 

Aurora sai uudet kengät

Lauantaina suuntasin ensimmäisenä taidekujalle ostamaan lisää ihania hiusasusteita ja sainkin sellaisen napattua! Päivän aikana lähinnä pyörin ympäriinsä ja kauhistelin päivällä eri ruokapaikkojen jonoja läheisissä kauppakeskuksissa, jonne kaikki muutkin conista olivat tulleet syömään. 

Muutama kävijä ohimennen kehui ja otti kuvia Aurorasta joka oli tosi kivaa, ajattelin että puku on sen verran basic ettei kukaan varmaan jaksa ottaa kuvia. Joku myös sanoi, että mulla oli conin söpöin cossi, iih!

Ysmäviä

Illasta ohjelmana oli tuttuun tapaan cosplaykisat ja olinkin nähnyt kisaajien postauksia puvuistaan pitkin kesää, joten odotin kattausta innolla! Harmi, kun WCS ja Hardcore-kilpailu kärsivät kisaajakadosta, mutta syitä perumiselle on toki monia ja varsinkin näin pandemia+flunssakausi-aikaan monet joutuvat herkemmin sinne sängynpohjalle. 

Oli jees päästä myös katsomaan lavaa pitkästä aikaa uusin silmin oma esitys mielessä, vaikka olenkin siellä pariin otteeseen jo ollut. Yllätyn aina, miten iso lava oikeasti on. 

Puvut ja esitykset häikäisivät jälleen ja sai yllättyä kaikista näppäristä kikoista ja jujuista, mitä kisaajat olivat keksineet! Erityiset suosikit NCC-karsinnoista olivat hauska ja yllättävä Grinch-esitys sekä FNAF-esityksen kuumottava alku, jossa hahmo on ensiksi selin yleisöön ja musiikin tahtiin kääntää päänsä ylösalaisin punaiset silmät kiiluen.

Kisojen jälkeen oli aika suunnata kohti hotellia, olin aivan rättiväsynyt koko päivän korkkarien ja korsetin pitämisen seurauksena. 

Sunnuntaina pääsin heti käyttämään lauantain taidekujasaalista! Sunnuntaina oli vielä vähän enemmän haahuilua ja kahvilassa käynti, jonka suklaakakun onnistuin sotkemaan paitaani. Onneksi ei ollut cossi päällä :D 

Kellään ei ole cossia päällä, huhhuh

Sunnuntain asu

Tsumami zaiku-hiuskoru kampauksessa! (tuo pinkki roikkuva)

Kirppikselle en uskaltatunut edes mennä koko viikonlopun aikana, vaan tyydyin kauhistelemaan koko 2. kerroksen kiertävää jonoa, joka ei tuntunut lyhenevän missään kohtaa. Tämä oli tosin ymmärrettävää ja jopa odotettavaa parin vuoden kirppiksettömän vuoden jälkeen. Veisin itsekin tavaraa myyntiin, jos vaan jaksaisi roudata näihin isompiin tapahtumiin toisesta kaupungista sitä kamaa. 

Tein Desupöydällä hienon koira-origamin! Jonkun toisen tekemä hattu päässä

Hengailun päätteeksi suuntasin Tampereelta kotiinpäin, kun haukotuksia alkoi tulemaan enemmän kuin puhetta. Oli kuitenkin ihan tosi kiva viikonloppu kaikin puolin, näillä eväillä jaksaa painaa taas Frostia ja muita tulevia tapahtumia!

Mielestäni Traconin järjestelyt (ainakin omalta osaltani, näin kävijänä joka ei pahemmin ohjelmissa käynyt) olivat ihan ok, vaikka somessa olikin paljon porua uudesta proppisäännöstä. Se että mitä proppeja ja minne oli melko epäselvää ja saikin kuulla pitkin viikonloppua että miten kenenkin 30 cm sauva oli otettu pois ovella ja toisen iso sateenvarjo sai kuitemkin tulla sisään.

Kisoja koskien tuli ainakin itselleni yllätyksenä kun puoli tuntia ennen kisaa kuulutetaan että joo hei viekääs kimpsut ja kampsut narikkaan.
Kokeilin silti onneani lauantain kisojen suhteen laukun kanssa, jota pidän lähes aina sylissä muutenkin jos jonnekin menen sen kanssa. Järjestyksenvalvoja sanoi silloin ovella että pääsen sisään, kunhan pidän laukkua tosiaan sylissä enkä lattialla, koka lattialla laukun pitäminen on paloturvallisuuskysymys. Pidin tätä sääntöä ihan loogisena, joskin ihmettelin että miksei tätä paloturvallisuusaspektia tuotu esiin mm. kuulutuksissa, koska aluksi jäi vähän epäselväksi että miksei niitä laukkuja olisi saanut saliin viedä.

Jälkikäteen kuulin sitten muilta, että osa ei päässyt normikokoisten laukkujen kanssa sisään, ja toisen taas pääsivät jopa proppien kanssa saliin ilman ongelmia. Ymmärtääkseni laukkujuttu oli Tampere-talon oma linjaus, eikä Traconin. Harmi silti, että laukkujen pääsy saliin oli melko mielivaltaista ja riippui täysin siitä, kuka tarkastaja sattui omalle kohdalle.
Ongelmaan ei auttanut se, että oli aika epäselvää, mihin sen laukun sai sitten viedä jos saliin ei saanut mukaan, kun norminarikka huoli vain takkeja (tai takki+ laukku-comboa.....) ja isotavaranarikka taas ei ottanut matkalaukkua pienempää esinettä. Narikoihin oli myös vähintään puolen tunnin jonotus, joten monella ei ollut isoa hinkua lähteä selvittämään jonottamalla, mihin narikkaan sen laukun saisi viedä. 

Noin muuten koin tapahtuman suht sujuvana, ottaen huomioon että Tracon järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen ja järjestäjäporukkaa oli varmasti vaihtunut välissä, sekä Tampere-talon omat, päivittyneet säännöt ja ylipäätään nykyinen maailmantilanne. 

Siinä taisi olla kaikki omat ajatukset, ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti