maanantai 25. tammikuuta 2016

Paljettia ja röyhelöä eli Kirari WIP!

Kuten mainitsin edellisessä postauksessani, tein Kirari-cossini cosplaytanssiaisiin ja ajattelin nyt avata vähän sen kanssa vietetyistä vaiheista.
Alun perin puku piti siis tehdä Traconin esityskisaan 2015. Huomasin kuitenkin jo alkukesästä, että ei tästä mitään tule ja päätin jättää homman sikseen, vaikka kankaat ja muut tarvikkeet olinkin jo ostanut. Sitten kuulin cosplaytanssiaisista ja päätin saada tämän valmiiksi sitten sinne, kun kerta isoa juhlamekkoa ollaan tekemässä.

Kirari hahmona päätyi cossilistalleni puhtaasti nostalgiasyistä, tykkäsin sarjasta joskus nuorempana ja haaveilin Kirarin esiitymisasuista. Mitään ompelutaitoja ei silloin vielä ollut, joten jätin mekot sikseen. Nykyään omasta mielestä lähes kaikki Kirarin asut ovat joko liian paljastavia omaan vartaloon nähden tai muuten vaan tosi rumia, mutta kakkoskaudelta tuttu Chance!-biisin mekonvaihdoksen punainen mekko tuntui sopivalta. Traconin esityskisaan olisin totta kai tehnyt oikeasti vaihtuvan mekon ja siinä esityksessä olisi ollut joku pöljä juonikin, näin jälkikäteen ajateltuna ihan hyvä vaan etten lähtenyt tuolla kisaamaan.

Mekonvaihdos tosiaan vasemmalta oikealle, lyhyemmän alta paljastuukin iso pitkä mekko
Itse tekemisen aloitin heti, kun pääsin joululomalle eli pari viikkoa ennen tanssiaisia. Aloitin ihan ensiksi tuon helmaosan kanssa. Olin jo heti alussa päättänyt, että käytän tässä cossissa vain juhlakankaita, sillä mielestäni tämäntyylinen mekko jostain puuvillasta näyttäisi kömpelöltä ja justiinsa joltain naamiaispuvulta eikä esiintymisasulta. Mekko koostuu taftista, jonka päällä on sifonkia tuomassa lisää röyhelöä ja peittämässä taftin tuomia ryppyjä. En ole ennen tehnyt isoja mekkoja, joten tahdoin tämän omasta mielestäni vaikeimman vaiheen alta pois.

Pieni olohuone ei ollut ihanteellisin työskentely-ympäristö, kun tietokonetuolit sun muut tavarat piti aina siirtää keittiöön tai parvekkeelle pois tilaa viemästä. Helma on viisikerroksinen, joten hankalin vaihe oli heti alta pois kun tein kerroksia aina suurimmasta pienimpään. Tein helmaa tahdilla 1 kerros/päivä, sillä se piti aina sifonkikerroksen takia tehdä kaksi kertaa ja sifonkin reunan huolittelin erittäin tiheällä siksakilla, joten siinäkin meni aina oma aikansa. 

Sitä on kaikkialla
En omista (vielä) omaa sovitusnukkea, joten helmaa testaillessa jalalla varustettu tuuletin päätyi uhrikseni. Sovitushuoneena käytin vanhempieni makuuhuonetta, jostain sainkin valituksia kun kankaanpalasia sun muita tavaroita oli jäänyt sängylle lojumaan heidän mennessä nukkumaan.

Ennen...
...ja jälkeen!
Toinen kerros jo kiinni!
En jaksanut ottaa kuvia jokaisesta kerroksen valmistumisesta, joten pystytte varmaan kuvittelemaan mielessänne tuohon aina tulevan kerroksen kerrallaan. Tässä vaiheessa alkoi muutenkin olemaan hieman kiiren, joten turhien vaiheiden kuvaamiselle ei ollut aikaa. Aloittelin kuitenkin korsettia vanhasta koulustani pöllimien kaavojen avulla, jotka eivät loppujen lopuksi malliltaan sopineetkaan yhtään tätä cossia varten, joten väänsin korsettia muistuttavat kaavat t-paidan kaavoista. Erittäin professional jne. Sain tämän uuden kaavan kuitenkin toiminaan edeltäjäänsä paremmin ja lopputulos on mielestäni ihan onnistunut. Ainakaan mikään kohta ei näyttänyt pussilta tai tuonut vääränlaisia muotoja esiin.
Jotta yläosa matchaisi paremmin helman kanssa, päällystin myös taftikorsetin sifongilla kiillon häivyttämiseksi. Valkoinen osa on duchessia. Röyhelöosuuden ajattelin aluksi tekeväni pelkästä organzasta, mutta se ei näyttänytkään kokeilun jälkeen niin kivalta kun ajattelin joten heitin sen alle Haruka-cossin taftijämiä ja se toi kivaa glittermäistä pintaa tuohon.

Hattara valloitti keittiön pöydän
Mustan nauhan kanssa kävikin pieni kämmi. Olin ostanut alun perin kanttinauhaa jonka pistäisin mekkoon, mutta koska tästäkin ostoreissusta oli jo puoli vuotta, olin kokonaan unohtanut asian ja käytin löytämääni satiininauhaa. Se loppui kesken ja ihmettelin, miksi olin ostanu sitä niin vähän ja yritin etsiä sitä lisää. Eipä löytynyt sitä mutta kadonnut kanttinauha kyllä...En kuitenkaan ajatellut repinä noita jo ommeltua nauhoja irti, kun kello tikitti uhkaavasti ja päivät loppuivat. Eipä se edes eroa mitenkään erityisesti kanttinauhasta, ellei tule lähelle katsomaan. Tässä cossissa on muutenkin jo glitteriä ja kimallusta vähän joka kohdassa että ei yksi kiiltävä nauhanpätkä niiden rinnalta hirveästi erotu.

Keskeneräinen yläosa on keskeneräinen
Lähikuvaa organza + tafti -combosta
Tokyo Mew mew-cossi jne
Tässä vaiheessa meinasi itku päästä (onnesta)
Valmista! Heitin sen äkkiä tuulettimen  päälle et saisin kuvan
Sitten peruukki. Karvalapsi ehti saapua postissa about silloin kun aloitin tekemään cossia eli jotain pari viikkoa ennen tanssiaisia. Tilasin ihan tarkoituksella klipsisaparoperuukin, sillä halusin peruukin pysyvän mahdollisimman hyvin päässä kun tanssin.
Peruukki tuli aika lailla liian tummansävyisenä. En kuitenkaan ehtinyt enää tilaamaan (tai no, kyllähän mä tilaamaan ehdin mutta se saapuminen) uutta, joten päätin selvitä tämän nykyisen kanssa.

Oli kamalaa tajuta että nuo kiharat pitäisi suoristaa ja leikata lyhyemmiksi
Patja tahtoo huomiota peruukilta
Omaksi puolustuksekseni voin kuitenkin sanoa, että Kirarin hiusten sävy vaihtelee koko ajan. Animessa hiusten väri on todella vaalean ruskea, dvd-kansissa punertavan ruskea ja ties mitä.

Juujepjoo
Takaisin peruukin muokkaukseen. En tehnyt tätä perus "länttään päähän lyhyen base-peruukin ja siihe klipsit kiinni", vaan jätin lyhyen peruukin sen mittaiseksi kun se oli ja väänsin siihen saparot joihin taas heitin klipsit päälle.

Super sugoi
Niin pitkät ;__; Ponnarin kohdalta naps
Saparoiden kanssa on sama ongelma kuin sävyn kanssa: saparoiden pituus vaihtelee koko ajan.

Nyt hei oikeesti
Tanssiaisia varten en hirveästi ehtinyt stailata peruukkia sen kummemmin kuin lyhentää irtosaparoita, joten jätin ne vähän olkapäiden yli meneviksi. Myöhempia coneja ja photoshoottia varten leikkaan niitä kuitenkin vielä vähän kun nuo nykyiset näyttää liikaa siltä, että olisin vain saksilla vetänyt suoraan.

Kirarilla näkyy olevan jotkut ponnareita muistuttavat hiuskoristeet saparoissa, jotka päätin tehdä paljeteista, kun satun omistamaan yli 3000 mustaa paljettia sisältävän laatikon ja halusin vihdoinkin käyttää niitä johonkin. Jos en olisi omistanut mustia paljetteja omasta takaa, olisin varmaan tehnyt helmikorut. 
Siinähän se kimaltelee
Tein mekon lisäksi muita asusteita aina iltaisin, kun en viitsinyt pitää kaikkia muita hereillä ompelukoneen avulla koko yötä. En tajunnut ottaa myöskään kuvaa hatusta ennen sen rajua jälkikäsittelyä. Minisilinterin tein melko ripeästi, jonka takia se onkin aika...erityisen näköinen läheltä katsottuna. Löysin mustaa glitterliimaa jostain ja tungin sitä hatun reunoihin.

Tuo satiininauha vainoaa mua unissa
Asuun kuuluvat korut päätin tehdä kankaasta, johon ompelin käsin hopeisia paljetteja. Olisin varmasti päässyt 100x helpommalla jos olisin vain ostanut paljettikangasta, mutta ajattelin nyt nillittää ja teki muutenkin mieli tehdä jotain pieniä yksityiskohtia niin monen yksinkertaisen cossin jälkeen. Paljettien ompelun lomassa ehdin katsoa yhden 26-jaksoisen animen sekä 14 jaksoa sekalaisia jaksoja eri sarjoista. Siitä voi varmaan päätellä, miten kauan väkersin näiden parissa.

Lempiduunia 
11v minäni ois varmaan rakastanut tätä
Kaulakoruun kuuluvaa tähteä en tosiaan saanut ajoissa valmiiksi tanssiaisiin, mutta tein sen jälkikäteen kun olen pistämässä tämän ainakin sitä photoshoottia varten.

Glittertähti paras tähti
Siinä olikin sitten koko cossi osissa, ehkä tähän loppuun on hyvä pistää kuva että miltä nämä kaikki näyttivät sitten yhdessä.
 © Gloria
Photoshoottia olen tosiaan pitämässä tässä lähiaikoina varmaan, paikka on jo mietitty, mutta täytyisi vielä kysyä lupa että saako siellä edes kuvata omia projekteja. Toivottavasti saa, sillä mikä olisi ihanteellisempi paikka idolille kuin lava?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti