lauantai 10. syyskuuta 2016

Pori sijaitsee rannikolla ja muita viisauksia

Kävin Traconissa.

Lauantain ryhmäcossista oli päätetty jo 2015 kesällä jos hatara muistini ei nyt petä, eli aika kauan on ollut tämäkin ruksittuna.

Otsikko tulee siitä, miten meillä oli seurueen kanssa kiihkeä keskustelu Porin olinpaikasta eikä kukaan ollut koskaan käynyt siellä eikä Tampere-talolla toiminut netti joten sitä ei päässyt katsomaan netistä.

Kesällä cossienteko ei maistunut lainkaan Agrian takia, koska ajattelin että jos siitä tuli niin hirveä niin en varmaan osaa tehdä mitään muutakaan. Vaihe meni (onneksi) ohitse, mutta arvokas työaika meni hukkaan eli aloitin elokuun alkupuolella kuukausi ennen tapahtumaa väkertämään asuja.


Tällaisia olin tosiaan suunnitellut Traconin varalle. Agrian tahdoin ehdottomasti kunnostaa, minkä teinkin ja olen tähän uudempaan lopputulokseen paljon tyytyväisempi. Omien pukujen lisäksi tein siskoni cossin ja auttelin kaverin cossin kanssa, koska hekin olivat pienessä YGOGX ryhmäcossissamme. On muuten turhauttavaa tehdä kolmet täsmälleen samanlaiset kengät mutta eri kokoisina. Takeissa oli sentään vähän vaihtelua.

Supersugoit Sliferit
Con alkoi 3h cossienpukemisella/niiden tekemisellä pukuhuoneessa. 3/5 cossien peruukit olivat täysin muokkaamatta ja koska Yugioh-hiukset ovat ihan käsite, niissä meni tunti jos toinenkin. Oma cossini olin täysin valmis ja puettuna päälle, joten roudasin mjuiden matkalaukkuja yms. narikoihin. Treenausta Shippoconin cosplaymammailua varten?


Kortteja olin raahannut mukaan ihan näön vuoksi, vaikka käytimmekin niitä kuvia pyydettäessä. Ei oltu mietitty poseeraamista yhtään, joten improvisaatiot kehiin ja lämästiin jokaselle kortit käteen ja "olkaa te vaik tällee nii mä oon tällee coolisti". 

OTELLAANKO 
onko nää ees samat tyypit ku tos ylempänä
Ryhmämme oli kasassa ehkä tunnin ja porukka hajoili omiin suuntiinsa vähitellen, Allekirjoittanut jäi viimeisenä cossi päällä hengaamaan conpaikalle ja köpöttelin majapaikkaankin asu päällä (ei tullut ainakaan kylmä kun ihan takki ja talvikengät jalassa).


Halusin ehdottomasti edes jonkun ryhmäkuvan meistä ja sellainen otettiinkin, vaikka mitään oikeaa kameraa ollutkana mukana. Photoshootista sovittiin sen verran, että sen voisi hoitaa joskus myöhemmin conin ulkopuolella ehkä.

Kävin itsekseni katsomassa Pukuvuodon, mikä oli huomattavasti parempi kuin Cosvisionissa ollut (puhujat eivät olleet juoneet tällä kertaa alkomahoolia) ja aika vierähti nopeasti sitä seuratessa. En jaksanut enää käydä missään ohjelmissa illalla vaikka olisin ehkä halunnut, joten matka taittui kohti kaverin kämppää.


Melskasin patjani jossain 20 min täyteen tavaroitani, jotka olin viskannut jotenkin laukkuin ja pusseihin. Onneksi siellä oli koira jonka kanssa voi leikkiä väsyttävän conpäivän jälkeen.

SÖPÖ

Seuraavana päivänä olikin luvassa Agriaa. Tällä kertaa en unohtanut mitään kotiin ja cossikaan ei hajonnut kasaan kuten Desussa (yksi sulka lähti kyllä irti).

Perhoset taustalla sopii lookkiin hyvin
Ulkona satoi ja rämmimme metsän läpi cossit päällä kohti bussipysäkkiä, joka tuntui olevan maapallon toisella puolella. Aikataulusäätöjäkin oli, sillä bussi jonka piti mennä suoraan Tampere-talon eteen jäikin jossain ihan muualla ja jouduimme vaihtamaan toiseen bussiin. Ei onneksi hirveästi myöhästytty aikataulusta.

Bussissa oli ahdasta
Sunnuntai meni aika nopeasti, sateen takia piti pysyä sisällä ja kolusin samoja paikkoja uudestaan ja uudestaan. Kenkien vetoketju hajosi yhdessä vaiheessa, mutta sen sai korjattua onneksi.

Esityskisassa tuli käytyä myös, ja koko potin räjäytti tietysti Rintamasuunta. Ilmeeni esityksen alkaessa oli luokkaa ":DDDDDDDDDDDDDDDDDD" ja se pysyi samana koko spektaakkelin ajan. Ouran + musikaalinumero + paljon esiintyjiä = MISSÄ TÄN VOI NÄHÄ UUDESTAAN OSTAN DVD:N TÄSTÄ JA HALUUN KAIKKIEN NIMMARIT. Muut esitykset vaihteluvat tosi hyvästä luokkaan missä se ovi on että täältä pääsee pois nopeasti. Kisa noin yleisesti ottaen oli laadukas, esityksiä katsoessa viihtyi hyvin.

Kisan jälkeen vaihdoin cossin arkikuteisiin ja painelimme syömään kiinalaiseen, mikä olikin viikonlopun ensimmäinen lämmin ateria. Vatsa tuli kipeäksi kun söin niin paljon kanaa (joka oli sairaan hyvää) mutta ainakaan eijäänyt nälkä.

Viikuna sai parhaat paikat
Kukaan ei enää jaksanut olla conissa joten lähdimme suosiolla kotia kohti. Fiilikset olivat todellä väsyneet, mutta Tracon oli ihan hyvä tapahtuma tälläkin kertaa. Lauantaina oli ehkä hiukan kivempaa kuin sunnuntaina, minkä syytä en osaa vieläkään oikein sanoa. Varmaan lauantain helposti liikuttava cossi ja ryhmä siihen päälle teki päivästä paremman. Kiitoksia kaikille, keiden kanssa olin jossakin tekemisissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti