perjantai 4. marraskuuta 2016

Mustia sulkia ja karvatupsuja

Agrian wippiä tällä kertaa.

Agriaan päädyin lähinnä siksi, että halusin cossata jotain Xilliasta mutta päähenkilöt eivät ihan napanneet Leian lisäksi. Agrialla ja Leialla on kuitenkin kahdenkeskistä kärhämää ja oli hauska kokeilla ihan puhtaan pahiksen cossaamista.


Agriassa (kuten muissakin Tales of-hahmoissa) on referenssikuvien suhteen se ongelma, että niitä on kolmenlaisia: "luonnos"versio, eli tuo kuva mikä on tuossa yläpuolella, "anime"versio, eli pelissä olevien 2D-animoitujen välivideoiden versio sekä pelissä oleva 3D-versio, jota näkee tietysti eniten. Nämä kaikki kolme eroavat ihan pienesti toisistaan. Mitään yksityiskohtia ei varsinaiseti puutu, mutta monet niistä ovat esim. ihan eri sävyisiä tai värisiä ja kuviot eivät ole ihan samassa kohdassa ja saman kokoisena. Ongelma oli jo Leian kanssa, josta päätin tehdä näiden kolmen version yhdistelmän. Toimin Agrian kanssa samoin, vaikkei eroja niin paljoa tässä ollutkaan.

Eroavaisuuksia löytyy....
Päätin lähteä ensiksi peruukin kimppuun. On tullut huomattua, että aloitan cossini lähes poikkeuksetta joko peruukista (jos siitä on jotain erityistä muokattavaa) tai kengistä. Huomasin Facebookin cossikirpparilla juuri sopivanlaisen peruukin ja sainkin sen heti seuraavana päivänä. Se ei ollutkaan niin hyvä otsatukasta kuten olin kuvitellut, joten ostin cossikirpparilta uuden peruukin joka ei ollut ihan valkoinen kuten ensimmäinen, vaan hopeaan taittuva. Se oli kuitenkin hitusen liian lyhyt ja tässä vaiheessa mietinkin sitä, miksen heti ostanyt vaan ebaysta oikeanlaista josta olisin voinut leikata omaan päähän sopivan otsatukan.

Päätin kuitenkin vielä yrittää jotain niiden kahden vääränlaisen kanssa. Ajattelin hajoittaa pidemmän peruukin osiin, jotta voisin ommella ne siihen lyhyempään, jotta siitä tulisi pidempi ja saisin sopivan mittaisen otsatukan. En ollut tässä vaiheessa kertaakaan ommellut weftejä peruukkiin, joten tuli sekin tässä samalla testattua. Olisinpa tajunnut ottaa kuvia kummastakin peruukista ennen tuhoamisprosessia.

Weftit valloittivat makuuhuoneen
Pidempien kuitujen mallailua lyhyempään

Weftit roikkuivat nätisti peruukkipäässä
Lisää kerroksia...

...ja lisää. Animeakin tuli katsottua samalla
Viimeisiä kerroksia viedään. Taustalla cossipaja meneillään
Peruukki oli pitkään tässä vaiheessa, eli olin ommellut kaikki kuidut kiinni ja jätin homman sikseen ku piti alkaa työstää jo muitakin osia. Tukkaan tulisi siis vielä sellaset pötköt, jotka jäivätkin Desuconin aikaan kotiin ja jouduin tekemään sellaiset conin vastaisena yönä uudestaan majapaikasta löytyneistä materiaaleista. Ärsytti ihan hirveästi, koska ne oikeat palat olivat kuitenkin pitkät työntekon tulos, vaikka ovatkin pieni osa.

Sävyjen sekoittelua
Pötkyläasiat ovat tehty siis paksusta huovasta, jonka olen maalannut kangasmaaleilla oikean sävyn saamiseksi. Huopa muuttuu maalatessa karheaksi ja kovaksi, mitä halusinkin sillä niiden pitäisi myös pysyä päässä eikä luisua pois. Huopa ei ala purkautumaan itsestään kuin kankaat (maalaamaton kyllä alkaa vähän huopumaan), mutta halusin silti jotenkin peittää rumat reunat, joten tein pieniä pykäpistoja molemmille reunoille. Eihän ne mihinkään näy, ellei tule ihan viereen tarkastelemaan mutta ei viittsi jättää niitä ihan viimeistelemättömiksi.

Alun perin piti kiinnittää pötkylät peruukkiin kiinni liimalla tms, ettei niitä olisi ihan helposti saanut pois. Tämä vaihe jännitti kuitenkin liikaa (mitä jos menee vaikka vinoon!!) ja ajattelin haluavani peruukin kuitenkin conpäivän jälkeen kun sen alla on muhinut hiukseni ties kuinka monetta tuntia, joten päädyin tähän irrotettavaan ratkaisuus. Hakaset on helppo avata ja kiinnittää, eli jos conissa syys tai toisesta se lähteekin irti ei ole mikään vaiva saada sitä takaisin.


Sellaiset hakaset
Pykäpistot reunoilla
Siinäpä se peruukki kokonaisuudessaan oli. Seuraavaksi mekon vuoro, jonka päätin ihan pukeutumissyistä jakaa paidaksi ja hameeksi. Jos mekossa ei olisi selkä paljaana, olisin pistänyt sinne vetoketjun ja tehnyt ihan mekon enkä kaksiosaista asua, sillä hame meinaa koko ajan olla sentin tai 
pari vinossa. 

Hame yksinään on aika jännän näköinen. Lähdin työstämään sitä lähinnä mallailemalla osia päälleni ja sai niitä kyllä aika kauan väännellä ja käännellä, että olin siihen tyytyväinen. Olin ostanut aluksi liian tummanlilaa kangasta punaisen alta pilkistävää kaistaletta varten (joka cossissa on kyllä ihan kunnon hame), joten lätkin siihen punaista kangasmaalia päälle ja tadaa, siitä tuli juuri oikea punertavan lila.

Sävyeron oikein huomaa näin tummasta kuvasta
Siinäpä se hame 
Ompelin hameen kiinni ja pistin vyötärön kohdalle hakasia, että se olisi mahdollisimman tiukka eikä valuisi mitä se tekee joka tapauksessa.

Sitten se haastavampi osa eli paita. Muista vaiheista kuin sulista ja karvatupsuista ei ole oikein kuvamateriaalia, mutta ehkä tästä saa jotain irti.
Selkäosa on siis paljaana, mutta ajattelin jo ihan pukemisen ja päällä pysymisen kannalta olevan parempi, että selkäosa olisi jotenkin yhdessä kun muuten se varmaan luisuisi koko ajan päältä ellen tekisi jotain taikatemppuja alusvaatteiden suhteen. Ompelin siis palan powernetia selkään ja tadaa, selkä näytti avonaiselta mutta pysyi kuitenkin kiinni ja pukeminenkin on helppoa, sillä se joustaa todella paljon. Powernet on siis sitä kangasta, mitä taitoluisteijoillakin on jos asu näyttää siltä, että se on vain liimattu luistelijan ihoon kiinni.

Sairaan nopee kuva powernetin läpinäkyvyydestä
Sitten niitä tupsuja ja sulkasiipihördellyksiä. Olin tilannut 400kpl mustia sulkia ja ajattelin niiden lisäksi pistää siipiin ja paidan puuhkaan karvatupsuja, jotka on harjattu auki villalangasta. En ollut ihan varma, haluanko niitä molempia puuhkaan ja siipiin vai tupsuja&sulkia puuhkaan ja pelkkiä sulkia siipiin. Puuhkaan ajattelin joka tapauksessa tehdä ruskeamman reunuksen kun referenssikuvissa oli sellaista (ei 3D-mallinnoksessa tosin) ja siivissä myös. Jätin kuitenkin pelkäst sulat siipiin kun siivissä nyt mitään karvaa olekaan.
Halusin myös vähän erilaista tekstuuria jokaiseen kohtaan, jossa oli sulkia: hihoissa on musta peruukkikuitu+sulka-combo, puuhkassa on mustaa karvaa ja sulkia ja siivissä pelkkiä sulkia.

Tupsuihin käytin tutoriaalia, jonka löysin netin syövereistä. Tuli huomattua ihan kantapään kautta, että 100% villalanka ei sovi yhtään tähän hommaan koska suoristusvaiheessa se tuppaa aina jäämään kiharaksi. Vinkkinä niille, ketkä tarvitsevat kiharaisia karvatupsuja mutta eivät teidä miten niitä tehdään. Akryylilanka suoristuu paremmin ja tuntuu pehmeämmältä, sitä pitää tosin harjata välillä auki ettei se lytisty kasaan.

Sulkien ompelua hihan vuorikankaaseen
Selän siipipalojen runko
Sekasotku


Lisää sotkua



Tupsujen ompelua paitaan
Paras Euroviisuedustaja
Siivistä on tosiaan kaksi versiota: Desussa olleet ja jälkikäteen korjatut. Ennen Desussa olleet tein silloin conin vastaisena yönä eli välki on sen mukaista. En liimannut yhtään sulkaa vaan ompelin, mikä osoittautui virheeksi kun niitä lenteli minne sattuu. Tämä ei olisi haitannut. jos sulat eivät olisi peittämässä kaljuja länttejä niinkuin niissä ensimmäisissä. 

Sulat eivät arvosta matkustusta ja pakkaamista
Siipien kunto Desun jälkeen
Sulat olivat siis loppuneet kesken. Tilasin conin jälkeen 200kpl lisää sulkia, eri myyjältä tosin ja ne olivatkin vähän lörpömpiä ja vihertäviä. Se ei kuitenkaan haitannut. sillä lörpömmät sulat oli helpompi liimata ja ne taipuivat kaarien mukaan paljon paremmin. Vihertävä väri toi kivaa sävyä kaiken mustan keskelle, sillä länttäilin mustia ja niitä uusia miten sattuu.

Liimailua...
...ja lisää liimailua
Vanhempi versio alapuolella, uudempi ylhäällä
Uusi takaosa
Kaikki palat uudistettuna
Sitten siipipalojen kiinnitys paitaan. En omista mallinukkea, joten viritin oman isosta kaiuttimesta ja rullalle kääritystä peitosta. Oli hirveän vaikeaa yrittää ommella siipiä oikeaille paikoilleen ilman mitään mallinuken kaltaista, joten tämä viritelmä hoiti hommansa ihan hyvin.



Kaikki valmiina
Jäljellä on enää sitten kengät. Niissä ei ollut oikein mitään ihmeellistä, ostin kiilakorolliset avokkaat kun sellaiset löysin hartaan etisnnän jälkeen ja maalasin korot punaisiksi ja ompelin sukkatyylisen jatkeen saadakseni niistä saappaiden näköiset. Pistin kenkiin sisälle paksua huopaa, jotta se pysyisi ylhäällä eikä valuisi koko ajan. Valuihan se, mutta ei niin paljoa kuin ilman tukikappaleita.


Ensimmäinen kerros gessoa
Punaisten koristeiden tekemistä
Valmista
Photoshoottia vielä kaipaisin Agriasta, sää on sen verran kylmä että pitää vaan toivoa lumien sulavan tässä lähiaikoina edes hetkeksi tai muuten photoshootit siirtyvät sinne kevääseen. Ainakin ehtii kunnolla miettimään kuvauspaikkaa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti