perjantai 30. joulukuuta 2016

Ihana kamala 2016

Vuosi vierähti taas menojaan ja kaikenlaista sattui ja tapahtui, mikä on ihan hyvä, koska olisi tylsää jos kaikki menisi aina samalla tavalla.

Kuvien puolesta Kirari @Juce, Lysander @Nyymix, Agria @Punapanda
Cosplayrintamalla kunnostauduin ja tekaisin jopa 6 erilaista pukua, huimat kaksi enemmän kuin viime vuonna. Mielestäni tuo 6 on ihan hyvä määrä itselleni, koska pukujen vaikeusausteet ovat vaihdelleet eli olen tehnyt vähän helpompia sekä niitä vaikeampia, joissa pitää oikeasti käyttää päätä eikä kaikki suju ehkä juuri kuten olisin halunnut. Jokaisessa puvussa kokeilin jotain uutta materiaalia tai tekniikkaa, joten vuosi on ollu kivan monipuolinen.

Ehdin kuluneen vuoden aikana käymään toisen kerran Hall Cosplayssa eli kolmannen kerran cossikisassa ylipäätään sekä pitämään luennon Popcultissa ja olemaan cosplaymamma, eli siirryin hetkeki siitä kävijän asemasta muihin hommiin. Olen tyytyväinen että uskalsin kokeilla kaikkea erilaista, sillä se on tuonut paljon aivan uudenlaista näkökulmaa ja inspiraatiota cosplayhyn, joka on kuitenkin omalla kohdallani ns. junnannut paikallaan kun olen aina ollut vain yksin cossaava tyyppi muiden joukossa.

Olisin halunnut tehdä ehkä enemmän askartelua vaativia pukuja, koska pelkkä ompelu on alkanu tuntumaan melko puuduttavalta. Agria oli ehkä ainoa, missä oli runsaammin jotain ompelukoneen ulkopuolella tehtäviä juttuja. Photoshootteja olisi myös voinut olla paljon enemmän, sain shootattua sentään viime vuoden cossit mutta tältä vuodelta vain Kyoko pääsi kameran eteen vaikka onhan mallikelpoisia kuvia Kirarista, Lysanderista ja Agriastakin olemassa, toisin kuin Jessica ja Jaden ovat tallentuneet pelkästään selfieihin.

Toivoisin ensi vuonna kunnostautuvani myös cossien tekemisen puolella ajankäytön kanssa, joka taitaa olla aika monelle muullekin peittoamaton vihollinen. En halua enää koskaan kokea sitä paniikkia, kun conin vastaisena yönä vielä tekee cossia ja tajuaa kuinka paljon kaikki on vielä kesken (kuten tänä kesänän olleessa Desussa kävi...)

Kun tajuaa että cossi ei näytä miltään ja sen pitäisi olla valmis alle 2h sisään
Se siitä viime vuodesta. Ensi vuonna kokeilen kisaamista Frostissa, tällä kertaa ihan ennakkoilmottautumisen kautta ja mammailua tulee harrastettua lisää Yukiconissa. Luentokin on tekeillä ensi vuoden Popcultiin joten samojen juttujen hommailu jatkuu ensi vuonnakin, koska kaikki niissä on vielä ihan uutta ja jännää. Ensi vuonna on luonnollisesti tulossa uusia pukuja kisapuvun lisäksi, tällä hetkellä en ole miettinyt kuin ehkä kesän Desuconiin asti koska kaikkea muuta jännää tapahtuu kevään aikana. Harvoin kuitenkaan ne suunnitelmat toteutuvat ajallaan, joten ehkä on ihan hyvä miettiä vasta kun tapahtuma on lähempänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti