sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Tuulahdus menneisyydestä

Pitkästä aikaa sujahdetaan pukujen teon saloihin. Vuonna 1984 tullut Aishite Night on yksi suosikkianimeistani ja tahdoin ehdottomasti pukuilla sarjan päähenkilöä Yaeko Mitamuraa ihan vaan kunnianosoituksena tätä tuntematonta sarjaa kohtaan.

Oli vaikea valita Yaekon kohdalla ponnariversion ja alkuperäisen mangaversion väliltä. Animen ponnariversio oli sen verran söpömpi, että päätin lähteä sillä, vaikka henkilökohtaisesti korkeat ponnarit ovat yksi inhokkijuttujani cosseja tehdessä.



Päätin lähteä nuukailulinjalle eli tuunaasin cossin peruukin kahdesta eri peruukista, jotka omistin jo valmiiksi, mutten ollut keksinyt mitään käyttöä kummallekaan eikä kumpikaan sellaisenaan sopinut tähän cossiin.
Kuitumeri sohvalla
Halusin tehdä irrotettavan klipsiponnarin, sillä koin sen näyttävän tuuheammalta kuin tavallinen ponnari. Tuuheus hiuksissa oli kuitenkin 80-luvulla Se Juttu ja Yaekolla on melko muhkea letti omastakin takaa. 
Agriasta oli jäänyt nudenväristä powernettiä reilusti yli, joten heitin tähän sitä pienen palan. Mikä tahansa joustava kangas olisi varmaan käynyt, mutta tätä sattui nyt olemaan sellaisia hassuja riekaleita nurkissa pyörimässä. Tein kujan ja laitoin kuminauhan ympärille, jotta klipsi varmasti pysyy ja ylipäätään mahtuu ponnarin sisäpuolelle. Kuitujen ompelua helpotti se, että pingotin palan ympyränmuotoisen mittakannun ympärille.



Valmisss

Siellä se kipsi on
Saatoin laittaa hiukan liikaa kuitua, sillä klipsiosaa on niin vähän näkyvissä että se pitää oikein painaa pohjaperuukkia vasten että myös pysyy. Ainakin on muhkea peruukki.
Koska peruukissa on kahta eri sävyä, piti myös pohjaperuukkiin ommella sekaan siitä tuhotusta peruukista kuituja.

Eikö nää ikinä lopu
Tein myös pohjaperuukkiin pienen ponnarin, johon klipsi kiinnitetään oikeasti kiinniolevan ponnarin efektin saamiseksi. En tykkää yhtään siitä, kun lyhyen peruukkiin vain laitetaan se klipsi ja siinä se sitten törröttää, edestä saattaa näyttää kivalta mutta takaa vähän hassulta.

Söpöin osa cossia
Vaatteiden osalta oli kyllä aikamoinen raitahelvetti. Aiemmissa cosseissa ei ole vastaavaa määrää sellaisia raitoja, joita on järkevämpää ommella kiinni tosiiinsa kuin maalata kankaaseen. Tulipahan nyt tätäkin treenattua...
Takin hihoja vääntämässä
Hame
Se näyttää jo joltain
Koska keltaisessa paidassa olevaa vihreää tekstiä varten sopivaa kangasta ei vain löytynyt mistään, painelin UFFiin katsomaan ja sieltä löytyi ihan jäätävän ruma lasten urheilupaita, jossa oli juuri sopivan verran kangasta niin, ettei sitä ainakaan jää yli.
Pähkäilin jonkun aikaa, mitä ihmettä paidassa edes lukee koska takki on osittain tekstin päällä. Koska sillä ei loppujen lopuksi ole edes merkitystä kun koko sana/lause mikä luie ei edes tarkoita mitään, pääin että siinä lukekoon NOV LA!.

Onneksi tän sai silputa

Ruma tuli mutta kelvatkoon
!!!!!
Tältä se näyttää päällä
Puku on siitä hyvä, että se on erittäin mukava (kaikki kankaat trikoota) ja herättää helposti huomiota väriensä takia (auttoi mammailussa Yukissa, kisaajat tunnistivat heti) ja on vielä lempihahmoni joten cossin pukeminen herättää heti fiiliksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti