perjantai 28. joulukuuta 2018

2018 paketissa

Vuosi alkaa lähestyä loppuaan ja on perinteisen loppukatsauksen aika blogin parissa. Uusia pukuja tuli tehtyä viisi kappaletta, joista neljä tuli itselleni. Olen tehnyt ennenkin cosseja muille, mutta ensi kertaa miehelle joten tuli ihan uusia mittasuhteita pähkäiltäväksi, vaikka itse cossin teinkin aika vasemmalla kädellä hahmojen ja cossien ylipäätään ollessa täysi vitsi.

Sain myös valmiiksi asti yhden unelmacosseista eli Polkan, joka olikin ehtinyt jo muutaman vuoden pyöriä listoillani ja joka on edelleen tavallaan kesken, sillä Frostiin tehty versio oli ellutkaan niin kiva kuin olisin halunnut. Traconissa nähtiin Polka 2.0 ja nyt tulevassa Frostissa olen kisaamassa samalla asulla. En ole ennen korjannut vanhaa pukua näin rankalla kädellä ja on ollut jännittävää tutkia pukua eri silmin.

Kuvaajat: wexar, Juce, Hanna, Santtu Pajukanta
Miss Kitty Mousea piti cossata jo muutama vuosi sitten ja osa kankaista oli jo hankittu, mutta peruukin mokoma tuli vasta conin jälkeisenä maanantaina joten sen valmistuminen siirtyi aina tähän päivään asti. Alkuperäisistä kankaista vain valkoinen karva on päätynyt tähän valmiiseen versioon, johon ostin lopulta uuden peruukinkin. Eka Disney-cossi, jee.


Sain poikaystäväni kokeilemaan cossaamista ensimmäisen kerran ja repäisimme Desuconissa Popukona ja Pipiminä, joista molempien asut valmistin. Pitkästä aikaa cossasin jostain pinnalla olevasta sarjasta ja saamamme huomio desuperjantaina yllätti meidät molemmat, oli tosi hauskaa vain perseillä pitkin conia mukavassa cossissa.

Tälle vuodelle piti tulla myös yksi ryhmäcossi, joka kuitenkin kaatui vain pari viikkoa ennen kesän Desuconia jossa oli määrä debytoida. Tätä cossia varten ehdin jo kokeilla peruukin värjäämistä (ensimmäistä kertaa!) mikä on toki aina plussaa että oppii uusia asioita.
Liukuvärjäys


Ryhmäcossin peruuntumisesta harmistuneena rykäisin Harukan paraativersion kankaista lähtien kasaan tässä kahdessa viikossa ja sain sen ihan valmiiksi asti, mistä yllätyin itsekin. Syksymmällä päätin huvin vuoksi käydä Mimiconissa ja kisaaminen olisi hyvä syy lähteä, mutta Polkan uusimisen ollessa kesken Traconia varten päätin kisata vanhalla puvulla. Olin Harukaan tyytyväinen ja se oli sillä hetkellä uusin cossini, joten ilmottauduin sillä mukaan.

SparkleRin haaveilee kaukaisuuteen
Mimiconissa kokeilin myös siipiäni photoshoot-kilpailun merkeissä. En ole pahemmin pitänyt meteliä tästä kuvauspuolesta, sillä en ole kauheasti ihmisiä kuvannut enkä liikaa miettivänä ihmisenä ole viitsinyt pyytää juuri ketään kamerani eteen. Jos kaipaat kuvia cossistasi etkä ole saanut ketään kameran taakse, mulle saa hihkaista sillä kuvauspuuhat ovat kivoja.

Siellä makaan minä
Traconin ollessa ohitse loppuvuodesta ei cosplayn saralla ollut itselleni muuta kuin Pääkaupunkiseudun cosplay ry:n järjestämä cosplayshootti Pauligin huvilalla. Olin vuoden alussa päättänyt tänä vuonna kuvauttaa enemmän vanhoja pukuja, sillä en tykkää pitää kunnon shoottia conissa, jossa kyseistä cossia pidän vaan pyrin järjestämään aina conin ulkopuolella hahmon sarjaan sopivassa ympäristössä jonkinlaisen kuvaussession. Tavoitteeni oli kuvauttaa ainakin viisi vanhaa pukua, mutta tavoite jäi yhdestä vajaaksi. Yli puolet kuitenkin!

@ pikkusiskoni
@Nicole
@liviviili
@Biffe
Mitäs sitten ensi vuonna? Näillä näkymin olisi tulossa vähemmän pukuja mutta isotöisempiä sellaisia sekä ehkä jotain esiintymislavojen puolella taas. Mitään ei ole lukkoon lyöty vielä, mutta pienesti hihkun etukäteen koska tahdon päästä takaisin lavalle!

Alun perin olin ajatellut saada tällä hetkellä keskeneräisen cossin eli Hibiki Tachibanan kouluversion Symphogearista valmiiksi tämän vuoden puolella, mutta rankan ja kiireisen loppusyksyn takia cossi onkin vasta puolessa välissä valmista. Puku on kuitenkin vasta Frostia varten, joten mikään kiire ei ainakaan vielä ole.

Ensi vuoteen!

Hyvää uutta vuotta :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti