sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Sibben lavalla on hyvä olla - Desucon Frostbite 2019

Vuoden ensimmäinen postaus onkin näköjään vasta näin helmikuussa. Frostissa tuli taas käytyä ja Traconin aikana Polkasta innostuneena päätin kisata sillä Frostissa, kun cossi on vielä ehjä ja olen tyytyväinen siihen haha. Koska Polkan kuljettaminen vaatii sen veran tilaa ja joustavuutta muilta (autossa) matkustavilta, päätin suosiolla jättää perjantain välistä cossien suhteen.

5v eksyi aikuisten tapahtumaan
Perjantai koostui - yllätys yllätys- hengauksesta ja avajaisista. Perjantaina olisi ollut pari cosplayluentoa, joille olisin tahtonut ja ehtinyt mennä, mutta laiskuus iski ja päätin että katson ne myöhemmin kotisohvalta tallenteena.

Lauantaiaamuna koitti suuri päivä. Koska kisa alkoi vasta viiden jälkeen iltapäivällä ja tuomarointikin oli jo ennen kolmea, puin cossin päälle vasta conissa iltapäivällä, etten ehdi sotkea tai rikkoa sitä jotenkin ennen tuomarointia. Hengailin aamupäivästä löhöilyvaatteissa ja oli sinänsä ihan jännää, ettei tarvinnut varoa mitenkään että jokin osa hajoaisi tai olisi huonosti. Tykkään cossien pitämisestä kuitenkin sen verran, että tuskin taidan koko päivää haluta viettää normikuteissa.

Nalle Buff poseerasi kanssani
Oli mukava yllätys, että naisten pukuhuineita oli tällä kertaa kaksin kappalein. Molemmat olivat tosin aivan täynnä, että sai silti kylki kylkeä vasten kiskoa vaatteita päälle. Mukanani olivat vielä kaksi "assistenttiani", jotka kantoivat Polkan osia pitkin conia ja auttoivat sen päälle pukemisessa.


mood
Tuomarointi meni oikein mukavasti, vaikka olen kisoissa ollut jo aika monesti niin tälläkin kertaa sanat jäivät suuhun aluksi ja tuomareiden piti vähän kysellä että sain selitettyä mitään järkevää. Polkan kohdalla kaikenlaista tapahtuu pitkin asua niin vaikea tietää, mistä lähteä ensiksi selittämään :D 
Olin ensimmäistä kertaa tyytyväinen joihinkin kisakuviin. Harmi, etten ikinä tajua pyytää kuvaajaa näyttämään kuvia ensiksi minulle ennen niiden julkaisua koska muuten saa conin jälkeen hampaat tutisten jännätä, millaisia otoksia sieltä tällä kertaa löytää itsestään. Vaikka hommat rullasivat muikevasti bäkkärillä, olisin toivonut selkeämpää erottelua mammojen ja muiden random bäkkärihääräjien välillä. Ei viitsinyt pyytää tarpeen vaatiessa apua, koska ei tiennyt ketkä siellä oikein olivat edes mammoina sillä kertaa. 
Kuva@Mira Ojamo

Kuva@Jessica Mennander
Kuva@Anne Repo
Poseeraaminen lavalla onnistui paljon paremmin kuin pari vuotta sitten Frostin kisassa, jossa unohdin täysin kaiken, mitä olin suunnitellut tekeväni asentojen puolesta. Kommelluksitta ei tälläkään kertaa tosin selviydytty, sillä laskin painoani vahingossa vain takajalalle, jolloin etujalka oikein tutisti ja olin varma, että kohda pyllähdän tästä ties mihin suuntaan. 

Harmikseni huomasin lavalta poistuessani, että päivänvarjon nupissa ollut sydän oli mennyt täysin kallelleen, joka ei mitenkään räikeästi paista kuvissa mutta ilmeeni oli varmaan näkemisen arvoinen lavan reunassa seisoskellessani. Ja olihan kumoon kaatuminen sinänsä parempi kuin että mokoma olisi mennyt tippumaan kokonaan.

Kuva@Jessica Mennander
Toivoin kovasti, että olisin sijottunut mutta osasin arvata kärkikolmikon etukäteen, kun näin heidän pukujaan läheltä ja pääsin hypistelemään yksityiskohtia. Olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt kaikesta saamastani palautteesta niin kanssaconittajilta kuin tuomareiltakin ja tykkään Polkasta cossina yhtä paljon kuin ennenkin. Varsinkin tuomaripalautteen saadessani iski sellainen fiilis, että vielä mä näytän kaikille mihin oikeasti pystyn kun annan kyseiselle cossille mahdollisimman paljon aikaa ja jaksan nähdä kaiken sen vaatiman vaivan! ೕ(•̀ᴗ•́)

Lauantain meikit :3
Sunnuntaina sain vihdoin debytöityä Hibikin kanssa, jonka piti valmistua jo viime vuoden Frostiin ja siitä kesädesuun. Asuhan itsessään on yksinkertainen, olisin saanut sen kyllä ajallisesti valmiiksi kumpaankin mutta aina jokin toinen suunnitelma jyräsi edelle.


Cossi oli erittäin mukava pitää päällä vaikka pitikin olla korjailemassa hameen vekkejä jatkuvasti (olen kyllä silittänyt ne!) hamekankaan ryppyyntymisen vuoksi.  

Sunnuntai meni pääosin kavereiden kanssa jutellessa (missasin kaikki lauantaina kisojen takia) ja kävin jopa luennolla "Ideasta esitykseksi- copslayesityksen rakentaminen" jonka piti Riikka "Fukka" Hietala. Olen pitänyt hänen tekemistään esityksistä jo pidemmän aikaa, joten halusin päästä kuulemaan, millä tavoin voisin kehittää omia tekniikoitani. Luento oli kokonaisuudessaan viihdyttävä ja informatiivinen, joka aina parhain mahdollinen combo. Paras vinkki oli peruukin pysyminen päässä varsinkin, jos on vauhdikas esitys tai muuten vaan vaikea ja painava kampaus, joka vaatii ylimääräistä tukea. Olisin halunnut jäädä luennon jälkeen kyselemään ja juttelemaan aiheesta mutta spagetit valuivat sen verran paljon lahkeesta että päädyin vain lähtemään suoraan pois.


Nalle Buff on jo vakiovieras niin Instagramissani kuin Twitterissäni ja kaikki Instaa käyttävät voivat pistää bileet pystyyn, sillä häneltä löytyy nyt myös oma tili! @nallebuff siis seurantaan ja tili tarjoaa laadukasta sisältöä säännöllisen epäsäännöllisesti.

Varmaan paras ottamani selfie pitkään aikaan
Pahoittelut että koko postaus koostui lähinnä naamakuvista ja muutenkin otoksista lähinnä itsestäni miten niin itserakas. Desucon on vähän sellainen tapahtuma, ettei yleistilojen kuvaaminen ole kauhean jännää itselle kun on samoja huoneita katsellut vuodesta toiseen eikä ole sellaista raportoisen tuntua, kuten itselle tai muuten vaan uusista coneista, joissa kaikki ja niiden mummot eivät ole käyneet. 

Desucon oli loppujen lopuksi oikein mukava ja kiva yksilökisojen järjestelypuolta lukuunottamatta, josta olen antanut palautetta jo suoraan Desuconille. Samoja ongelmia esiintyi jo parin vuoden takaisessa Frostissa jossa olin myös kisaamassa. 

Oikeastihan olen eniten innoissani siitä, että Kumikana on kesän Desuconissa kunniaiveraana!! 

Yukiconissa nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti