keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Mammailua Yukiconissa

Yukicon koitti kuudetta kertaa ja tänä vuonna vasta maaliskuun puolella! Olin tuttuun tapaan mammahommissa ja toimenkuvani oli täysin sama kuin viime vuonna, joten mitään radikaalia ei omalta osaltani tapahtunut. Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa tavaraa conin kirpputorille, mikä olikin paljon helpompaa ja vaivattomampaa kuin olin aluksi kuvitellut.


Oma conini alkoi perjantaina conin kasauksella ja kirppiskamojen viemisellä, joka olikin aikamoinen urakka kun tavaraa (lue: mangaa) oli monen kilon edestä kestokassissa, jota roudasin räntäsateessa patin kilometrin verran. Vasta jälkikäteen tajusin, että matkalaukun kanssa reissu olisi sujunut huomattavasti mukavammpin ja yhtä hermoromahdusta vähemmän.


Lauantaina herätys soi kuuden aikoihin ja riensin aamuksi järjestämään asioita conin cossikisoja varten. Cossina toimi viime vuonna nähty Yaeko, joka on niin mukava että mammahommat sujuvat ihan ongelmitta tässä asussa.
Aika kului kuin siivillä, kun tekemistä riitti joka hetkelle mutta ilman paniikkia, mikä on varmaan parhain mahdollisin combo. Yllättävät yksilökisan peruutukset korvautuivat täyttöhaulla, joka sekoitti vähän omaa aikatauluani mutta kun hommaan pääsi kiinni niin kaikista kommelluksista huolimatta kaikki sujui ajallaan.


Päivän paras kommentti oli "sä oot oikea pelastava enkeli, halaisin sua jos ei olis niin kiire" kun sain raivattua kisaajalle yimääräistä cossinpukemisaikaa ennen tuomarointia, josta hän oli vähän jo myöhässä.

Tahtoisin olla skarppi ja itsevarma puhuja esiintymistilanteessa, mutta tälläkin kertaa lavaesittely meni omalta osaltanu vähän sössöttämiseksi ja änkyttämiseksi (vaikka olen sen tehnyt jo kolme kertaa) mutta suunta on tästä vain ylöspäin, vielä joskus vedän sellaisen esittelyn ettei kellään ole kysyttävää sen jälkeen.

Kisoissa hauskin juttu oli ryhmäsarjan Pokémonit, joilla oli kokovartalofursuitit ja siivet, eli kumpikaan heistä ei mahtunut kunnolla kulkemaan bäkkäriltä lavalle, ainakaan ilman apua. Meitä oli lopulta 3 mammaa auttamassa heitä lavalle oman vuoron aikana sekä palkintojenjaossa.

Ryhmäsarjan voittajat
kuva@Tony Suojanen
Mammaselfie
Kisan jälkeen kävimme mammojen kanssa (tuttuun tapaan) meidokahvilassa, jossa en ollut tänä vuonna kauheassa yskässä! Kermavaahto ja jäätelö tekivät kyllä terää kiireisen ja hikeä nostattavan päivän päätteeksi.

Sunnuntaina pääsin näkemään conia kävijän näkökulmasta. Ohjelmassa oli vain tavaroiden myymistä ja ostamista sekä photoshoot, jota odotin hieman jännityksellä kun en coneissa lähes koskaan pidä mitään erityisiä kuvaussessioita.

sunnuntaihengaaja liviviilin kanssa
Hootti oli rento ja mukava kuvaaja, joka osasi tarvittaessa keksiä sopivia nurkkauksia ja toki kuvakulmia niin, ettei ympäristö näytä conilta vaan sarjaan sopivalta tilalta. Olen sen verran kokenut kameran edessä hengaava ettei poseerauksia tarvitse enää edes miettiä erikseen, kun tulee cossattua niin samantyylisiä hahmoja (genki perus söpö nuori tyttö :D) vuodesta toiseen. Tykkäsin kuvista tosi paljon!



Olikin aika hakea kirpparivoitot ja myymättä jääneet tavarat ja yllätyin, kun kaikki pakettimangat olivat menneet ja kotiin vietäväksi jäi vain muutamia yksittäisiä pokkareita (jotka vien Popcultin kirppikselle hähhäh). Kävin kodin kautta vaihtamassa cossin pois ja suuntasin takaisin Siipeen purkamaan conia.

Pääsin ekaa kertaa yhteiskuvaan :3! vasemmassa laidassa
kuva@Taino
Siinä taisi oma Yukiconin sitten olla, tänä vuonna en saanut maailmanlopun flunssaa kuten viime vuonna ja oli hirveän kivaa kumpanakin päivänä. Popcultissa nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti