tiistai 14. toukokuuta 2019

Prinsessa, Pääkkönen ja Popcult

Popcult on ollut pitkään yksi suosikkitapahtumistani ja tänä vuonna päätin kokeilla työvoimana oloa, vaikka olinkin saanut kuulla kauhutarinoita aiemmilta työntekijöiltä kyseisestä tapahtumasta. Cosplaymammana on tullut oltua jo useampaan otteeseen, joten jotain tuttua oli luvassa vaikka ympäristö ja ihmiset olivat tällä kertaa erilaisia.


Lauantai lähti käytiin melko kaoottisissa tunnelmissa, kun kisaajia alkoi ilmaantua ilmottautumaan eikä kukaan muu cosplayvastaavan lisäksi tiennyt missä pukuhuone tai backstage sijaitsivat. Ensimmäisinä paikalle saapuneista oli tuomarointi jo 20 minuutin päästä, joten kyseisten huoneiden sijainti olisi pitänyt olla tiedossa meillä mammoillakin, mutta onneksemme vastaava kiiruhti paikalle aina tarvittaessa vaikka hoiti sataa muuta asiaa yhtä aikaa.

Miss Kitty Mouse uusintakierroksella
Marina Congerss Centerin backstage/pukuhuoneet on varmaan sokkeloisin tila, jossa olen missään conissa ollut. Kaikki kisaajat ja me mammatkin onneksi osasimme löytää perille!

Päivä rullasi oletettuun tapaan kun aamusta oli selvitty, kisaajakadosta huolimatta saimme täyttöhaun ja scouttauksen kautta puuttuvat kisaajat ja pysyimme jopa aikataulussa koko ajan. Meille tuli myös yllättävää luppoaikaa, jolloin ehdimme kierrellä itse tapahtumassa katsomassa tiktokkeja tekeviä HeroAca-cossaajia sekä käydä pyöräyttämässä Desuconin Desupyörää, josta voitin Mars-patukan!


Kisat sujuivat juuri niin kuin pitikin ja kisaajilla näytti kaikesta päätellen olleen yhtä hauskaa kuin meilläkin. Meillä oli nyt monta ensikertalaista täyttöhaun takia, mutta se ei estänyt heitä valloittamasta lavaa vaikka piti vähän rauhoitella ennen sinne menoa.
Kisojen jälkeen lauantai alkoikin olla pulkassa noin conin osalta, joten tieni kulki seuraavaksi takaisin kotiin valmistautumaan seuraavaan päivään.

Mammat hämmentyneinä jakamassa sponssipalkintoja
Sunnuntai alkoi operaatio kruunulla, sillä kiinnitys kruunun takaosassa repi peruukin kuituja irti eikä edes pysynyt päässä. Niksipirkkailin siinä jotain kuumaliiman ja softiksen kanssa, ja myöhästyin omasta aikataulustani onneksi vain jotain puoli tuntia.

Viime hetken propit
Conin velvoitteet oli hoidettu edellisenä päivänä, joten päivän ohjelmana oli conin kiertelyä sekä kunniavieras Antti Pääkkösen nimmaritilaisuus sekä Q&A, joihin halusin ehdottomasti ehtiä, koska en edellisen päivän kunniavierasohjelmaan päässyt työvuorojen takia.

Antti Pääkkönen!!!
Jos totta puhutaan, olin aluksi aika harmissani että jouduin jättämään kunniavierasohjelman välistä ja olemaan töissä, sillä kunniavieraat julkaistiin vasta työvoimahaun päätyttyä ja olisin todennäköisesti tullut vain kävijänä, jos olisin tiennyt. Onneksi mammahommat on mielestäni lähtökohtaisesti mukavia kiireestä huolimatta sekä ihana tiimimme oli hauskaa seuraa koko conin ajan, joten loppujen lopuksi ei harmittanut niin paljoa sillä olisin varmaan muuten viettänyt kävijänä conin aika lailla itsekseni.

Mammaselfie! Kiitos seurasta Anakichi, Moonie ja Mittensitten!
Meinasin ostaa kirppikseltä
Sain paljon kommentteja Prinsessasta, mikä oli hauskaa sillä en olettanut niin monen tunnistavan cossiani kun ei itse Tehotyttöjä ollut seurassa. Jansutti oli päättänyt onneksi laittaa Papun samalle päivälle, joten tehotyttöilimme yhdessä nimmarijonossa ja muistoksi jäi parit selfiet.


Loppufiiliksia: Popcult Helsinki on ollut kauhean mukava tapahtuma koko sen ajan kun sitä on järjestetty, ja aina tulee valinnan vaikeus ohjelmissa käymisen ja kavereiden kanssa hengaamisen väliltä. Jännä sinänsä että löydän Popculteista aina eniten ohjelmaa itselleni, vaikka olen pääsääntöisesti suuntautunut sinne animen puolelle. Tosin Desuconeissa ohjelma on sen verran "teknistä" ja tuntuu vaativan kuuntelijaltaan paljon tietoa muista animeista namedroppailun ja referenssien takia joita multa taas ei löydy, kun kulutan vain paria genreä enkä seuraa kausianimeita pahemmin.

Sain oman laivan
Mutta Desusta enemmän juttua sitten ensi kuun puolella, nähdään siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti