maanantai 1. heinäkuuta 2019

Desuconin peruuntunut esityskisa ja hengailua conissa

Kesäconien kuningas Desucon oli jälleen määränpäänä kesäkuussa. Desuconin oli alun perin tarkoitus mennä omalta osaltani täysin eri tavalla kun osallistuin kaverin kanssa esityskisaan, joka oli vihdoin palannut Sibeliustalon lavalle. Harmiksemme koko kisa jouduttiinkin perumaan vähäisen osallistujamäärän takia, josta saimme tiedon noin kuukausi ennen tapahtumaa jolloin meillä oli jo cossit ja ääniraitakin jo kasassa. Emme halunneet laittaa cosseja muuten vaan, joten suunnitelmat menivät cossien osalta uusiksi.

Ilmeeni kun saan sähköpostia Desulta ja viesti alkaa sanalla "valitettavasti"
Odotin mielenkiinnolla, kuinka Desucon ilmoittaa pääsalissa olevan ohjelman peruuntumisesta, sillä sellaisia ei kauhean usein tapahdu (toki esityskisa on vain osa cossikisaa kokonaisuutena). Oli vähän tökeröä, että se olikin sitten pari lausetta muiden kisojen tuomariesittelyt-blogipostauksen alussa. Eihän kukaan sieltä tajua etsiä sitä! En nyt sano, että se olisi ansainnut kokonaan oman postauksen, mutta mielestäni edes oma twiitti asiasta olisi kelvannut, sillä nyt info ei välttämättä saavuttanut sellaisia, jotka olisivat olleet kiinnostuneet siitä ennen conia.

Toisaalta osasimme kumpikin odottaa perumista, sillä en ollut nähnyt omassa somessani yhtäkään toista kisaan osallistunutta, joka olisi asiasta ainakaan mitään maininnut sekä asiasta juttelu omien kavereiden kanssa sai kaikenlaiset spekulaatiot liikkeelle. Ainakin itselleni nousi enimmäisenä ajatuksena heti esityskisan ilmoittamisesta mieleen, että kamalan lyhyt aika annetaan mahdollisille kisaajille suunnitella ja tehdä se esitys. Kolme kuukautta ei millään riitä esityksen idean keksimiseen, kässärin miettimiseen, ääniraidan tekoon, koreografian suunnitteluun sekä cossien tekemiseen ja itse esityksen treenaamiseen. Puhumattakaan kahden hengen mininimäärästä, pitää löytää kaveri joka haluaa cossata samasta sarjasta ja asua järkevän välimatkan päässä, jotta pystyy suunnittelemaan ja harjoittelemaan mahdollisimman usein.

Omalla kohdallani sain kaikki nämä kohdat ruksittua: esityksen idea ja kässäri olivat jo valmiina sattumalta, cossin olin tehnyt pari vuotta sitten, kaveri lähti heti mukaan ja asuu samassa kaupungissa sekä treenitila löytyy oman kämpän alakerrasta. En missään nimessä kuitenkaan oleta kauhean monella muulla olleen näin hyvät lähtökohdat noin ex tempore-esityskisaan lähtemiseen. Toki voi ajatella ideana olleen se, että mahdolliset tämän vuoden Tracon-esityskisaajat, joilla on esitys jo mietittynä, olisivat menneetkin Desuconiin Traconin sijasta.

Toivonkin, että Desucon harkitsisi vielä esityskisan järjestämistä siten, että kisasta ilmoitetaan vaikka heti Frostin jälkeen jos kisa on kesän Desussa jos vain mahdollista. Traconia varten pystyy aina miettimään kisaesityksiä kun tietää, että siellä tosiaan on joka vuosi esityskisa kun taas Desu pudotti aikamoisen pommin johon kukaan ei osannut varautua.

Se siitä vuodatuksesta! Nyt voin siirtyä itse Desuconiin, josta tämän postauksen piti alun perin kertoa.

Perjantain asu
Cossien vaihtuminen ei loppujen lopuksi haitannut, sillä sain vihdoin sauman tehdä valmiiksi cossin, jonka piti tulla Frostiin ryhmäcossiin, mutta en kisaamisen takia lopulta päässytkään itse mukaan. Kankaat ehdin kuitenkin ostaa jo viime kesänä ja ne ovatkin vainonneet kaapissa minua siitä lähtien. Eli jälleen yksi Haruka, UtaPrin kakkoskauden promokuvasta aka häämekko ruutusukkiksilla.



Kuinka Desucon sitten meni omalta osaltani? Aivan loistavasti! En ole varmaan vuosiin tehnyt conissa kaikkea sellaista, mitä noh, conissa voi tehdä hengailun lisäksi. Kävin ohjelmissa, pelasin rytmipelejä (jopa tanssimatolla!), ostin myyntipöydiltä uuden ystävän ja muita tarpeellisia tarvikkeita, kävin jopa myyntipöydillä koska tällä kertaa sinne uskalsi mennä sekaan vailla tukehtumisen pelkoa tai ahtaanpaikankammoa. Ja ostin sieltä jotain!

Perheenlisäystä
Kävin myös ensimmäistä kertaa Desuconin meidokahvilassa ja meidän porukkaa palveli Sako, joka suostui piirtämään Nalle Buffin kakkuuni. 


Kaikki tämä tapahtui lauantaina, joten sunnuntaina emme tehneet mitään, paitsi söimme Lastussa ja olimme väsyneitä. Söin myös kaksi kertaa jäätelöä, joista toinen oli suurin pettymys ikinä kun kioskimyyjä laittoi pallot siihen huonoon vohveliin, joka maistuu kertaalleen kastuneelta pahvilta. 

;__;
Kaiken kaikkian kesän Desucon oli oikein mukava piristys juuri alkaneen loman kunniaksi. Tykkäsin taidekujan uudesta sijainnista erityisesti, sillä olen niitä jotka tahtoisivat taidekujalla käydä mutta eivät ihmismassan takia edes viitsi mennä vilkaisemaan tarjontaa.

Sitte kotia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti