sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Syksyinen Meriharju

Kesäisen Meriharju-tapahtuman saadessa epämieluisan käänteen, sai tapahtuma tämän vuoden osalta kuitenkin onnellisen lopun: korvaava vuoro järjestyi nyt lokakuulle! Pääsin myös vihdoin testaamaan Meriharjussa yöpymistä.

Totta puhuen olin jopa vähän kauhuissani kun mietin, miten tapahtuma tulisi sujumaan: toisin kuin kesällä, ilma olisi pahimmillaan synkkä ja sateinen ja kuvaajat joutuvat talon halogeenilamppujen armoille. Ja näin pääsikin käymään, onneksemme niin meillä kuin kuvaajilla oli mukana erilaisia valoja, joita pystyi ohjailemaan reflojen avulla oikeisiin kohtiin.

Keli lauantaiaamuna ei näyttänyt lupaavalta

Toisaalta positiivisena puolena syksyisessä vuodenajassa oli ilmasto, sillä kesällä talo on älyttömän kuuma ja melko tukala, kun ikkunoita ei saa avata ja ylimmissä kerroksissa lämpö oikein kasaantuu eikä suuri määrä ihmisiä auta asiaa. Tällä kertaa tätä ongelmaa ei ollut, sillä muuten viileä talo lämpeni juuri sopivan lämpöiseksi kun talossa olijat ravasivat rappusia edes takaisin ja paikalla ylipäätään oli paljon ihmisiä samoissa tiloissa. 

Saavuin tosiaan paikalle jo perjantai-iltana, mikä osoittautui hyväksi päätökseksi. Ehdimme Niyarifan kanssa tosi hyvin laittaa tavaroita paikoilleen sekä siirrellä huonekaluja huoneista ns. kuvauskuntoon, aiemmin tämä on saatu tehtyä vasta silloin kun ensimmäiset kävijät ovat jo kolkutelleet ovilla. Hankalinta tosin oli tavaran määrä: kaksi cossia, kolmen päivän ruoat, petivaatteet, vaihtovaatteet, kuvausrekvisiittaa kävijöille, meikit ja muut tarpeelliset tavarat oli raskasta pakata ja roudata. Meriharju on paikkana ihana, mutta sen sijainti ei tosiaan ole mikään ihanteellisin vaikka pääkaupunkiseudulla sijaitseekin. Lähin pikkuinen ruokakauppakin on melkein 2 km päässä ja välissä on pitkä pätkä metsää tallusteltavana.

Järjestäjien tukikohta: tavaraa riittää

Kaikki tämä pakkaaminen oli kuitenkin sen arvoista, kun lauantaina saattoi herätä suhteellisen myöhään, rauhassa aloittaa meikkaaminen ja aamupalankin ehti hyvin syödä samalla. Aiemmilla kerroilla olin herännyt ennen klo 6 ja matkustanut melkein kaksi tuntia julkisilla paikan päälle laukkujen kanssa. 

Lauantaille päätin heittää "Miss Kitty Mouse"-cossin muutaman vuoden takaa, osittain siksi että se jotenkin etäisesti sopii ympäristöön ja sen takia, että mulla on tuosta cossista olemassa tasan yksi (1) kuva ja sekin on conissa käytävältä napattu. Ajattelin että jos jossain välissä kerkeäisi niin tuosta cossista olisi kiva saada edes jotain fiilistelykuvia ennen kun hankkiudun siitä eroon, huonossa kunnossa kun on. 


Sherlock ja hiirisherlock-leffan hahmo, eli melkein paricossi NNancyn kanssa


Kuvaaja: Hootti

Kuvaaja: Nyymix

Todistusaineistoa että assaroin!!1
Kuvaaja: Nyymix

Päätimme illalla Niyarifan kanssa myös shootata pimeässä Meriharjussa tehostevalojen loistossa. En ole tosiaan mikään kuvaaja, viimeksi kuvannut vuosia sitten jotakin toista. Oli kuitenkin hauska pelleillä valojen kanssa!
Valojen testailua
Valmiita kuvia: 

Sunnuntaille taas Bakarina tuntui sopivalta, sillä kävijöitä oli peruutusten takia vähemmän eli photoshoot-aikaa järjestäjille olisi myös mahdollisesti tarjolla. Halusin jo heti kesällä cossin valmistuttua pitää photoshootin, jossa Bakarina hengailee jonkinlaisen teetarjoilun lähistöllä ja mahdollisesti nappaa yhden jos toisenkin herkun pöydältä. Oli hirveän kivaa, että tämä idea saatiin toteutettua! Kuvatessa niin minulla kuin kuvaajalla oli tosi hauskaa ja kuvatkin olivat oikein onnistuneita. Assarina toimi Taigafore.

Omg toinen selfie, tällä kertaa 0sakon kanssa

Shootin paras kuva 
Kuvaaja: Hootti

Kirjoittaminen ei maistu
Kuvaaja: Hootti

Haaveilua kirjeen äärellä
Kuvaaja: Hootti

Aijaa, se kirjoitteleekin ihan tyhmiä juttuja
Kuvaaja: Hootti

Herkkusuu itse teossa
Kuvaaja: minapamina

Kuvaustilanne
Kuvaaja: minapamina

Viikonloppu kuluikin pääosin järjestäjän ominaisuudessa eli esitellessä taloa uusille kävijöille sekä vastaamalla kävijöiden kysymyksiin. Kerkesin tosin myös kameran eteen pariin otteeseen! En ollut suunnitellut sen kummempia photoshootteja koska kävijät olivat toki etusijalla, mutta sainkin kummankin päivän cossista muutamat kuvat! Erityisesti sunnuntaina oli hauskaa hassutella Katarinan roolissa herkkupöydän äärellä. Assaroin myös pariin otteeseen ja toimin jopa kuvaajana, joka oli uutta.

Näitä tapahtumia on ollut tähän mennessä aina tosi mukava järjestää ja on ollut kiva huomata, miten tapahtuma on kehittynyt aina vähän joka kerralla, kun osaa ottaa entistä paremmin huomioon aiemmilla kerroilla esiin tulleet seikat. Sydäntä myös lämmittää kävijöiden kanssa käydyt keskustelut sekä palaute, jota on saanut tapahtuman aikana ja sen jälkeen. 

Ensi kertaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti