lauantai 31. joulukuuta 2022

Vuosi 2022 paketissa!

 Hellurei! (´ 7 `)/ ✩°

Ikuisuudelta tuntuneen vuoden päätteeksi ajattelin käydä vähän läpi, mitä kaikkea olen ehtinyt tehdä tänä vuonna conittoman ajan jälkeen. Vaikka tuntuu, etten ole tehnyt oikein mitään (kuin opiskellut päätä pahkaa...), niin onhan tässä tullut puuhattua vaikka mitä, mistä en ole edes tänne blogin puolelle kertonut!

Starttasin tosiaan cosplayhommat ja tapahtumat käyntiin "Winter" Assyilla (jotka olivat sattuneesta syystä siirtyneet huhtikuulle, jonka takia tuntuu hassulta puhua niistä wintereinä :D). Jotenkin koko ajan unohdan, että olin edes tässä tapahtumassa paikalla ylipäätään, saati sitten töissä. Ulkoilutin parin vuoden takaista Retsukoa ja Miririan kanssa sihteeröimme menemään cosplaybackstagella. 

Kuvaaja@Yujin

Tämän jälkeen pyörähdin toukokuussa Kibeconissa, jossa olin PKSC:n yhdistyspöydällä koko viikonlopun istuskelemassa. Viikonloppu oli varsin Disneyntäytteinen cossien puolesta, kun Tähkäpää ja Aurora löysivät tiensä päälleni. En ole ennen ollut yhdistyspöydän toisella puolen, joten tämä oli varsin jännittävä kokemus. Aiomme yhdistyksen puolesta pöytäillä jatkossakin, kunhan meille sopivia tapahtumia löytyy. 

Tämän ihmeellisempiä kuvia Tähkäpäästä ei ole tältä vuodelta :D

Kesäkuussa olikin piiiitkästä aikaa kauan odotettu Desucon, jossa olin ensimmäistä kertaa töissä! Jännitin varsinkin kisapäivää melkoisesti, sillä vastuullani oli cosplaykuuttien koulutus ja tukena oleminen backstagella kisojen ajan. Olen samaa hommaa tehnyt pitkään jo Assyilla, mutta ensimmäistä kertaa olin mammailemassa arvokisoja ja aikataulujen pohtiminen aiheutti melkoista päänvaivaa. 
Sain myös Desuun tehtyä vuoden ainoan uuden puvun, jota pidin tänä vuonna yhteensä jopa kolme kertaa!

Kuvaaja@Regzo

Heinäkuussa oli jälleen Meriharjun photoshoot-tapahtuma, joka sai ikävän käänteen tuplabookkauksen vuoksi. Tapahtumassa ulkoilutin parin vuoden takaista Nikeä, joka on edellisen kerran ollut päälläni Traconin lavalla 2019. 

Kuvaaja@Nyymix

Elokuussa olikin jo kesä-Assyt ja shoottasin heti perään myös Katarinaa NNancyn ja Hootin kanssa, oli hirmu kivaa pitkästä aikaa shootata cossia ihan erikseen ja vieläpä toisen, samasta sarjasta olevan hahmon kanssa! Hyvien muistojen lisäksi shoottipäivästä jäi käteen toki myös cossikuvia.

Kuvaaja@Hootti

Syyskuussa olikin jo Tracon, jossa olin ihan vaan kävijänä. Nyt kun näen näin listana kaikki tapahtumat, joissa näppini ovat enemmän tai vähemmän olleet pelissä, oli erittäin hyvä päätös tulla Traconiin ilman mitään sen kummempia suunnitelmia. Alun perin oli tosiaan ajatus olla mukana esityskisassa, mutta emme päässeet esikarsinnasta jatkoon. Ensi vuonna on kuitenkin uusi yritys! Tämä syksy on mennyt lavasteita rakentaessa.

Kuvaaja@Juce

Lokakuussa oli Meriharju 2.0-extratapahtuma kesän tapahtumien johdosta. Oli hauskaa kokeilla Meriharjussa shoottailua syksyiseen vuodenaikaan ja pääsin itsekin kunnolla kameran eteen.

Kuvaaja@Hootti

Marraskuussa löysin itseni Cosvisionista taidekujalta rusettien keskeltä! Tästä en ole tänne blogin puolelle mitään kertonutkaan.
Päätin Traconin jälkeen, osittain hetken mielijohteesta, hakea Cosvisionin taidekujalle myyjäksi. Vuosi sitten myin Twitterin kautta itsetekemiäni rusetteja ja kysyntää oli sen verran ja kankaita runsaasti kaapissa jäljellä, että kokeilin ihan fyysistä myyntiä. Sain myytyä lähes kaiken, mitä pöydälläni oli ja sain vielä tilaustöitä muutaman kappaleen tapahtuman jälkeen.
Vastaanotto oli sen verran, hyvä, että olen ideoinut vaikka mitä ensi vuotta ajatellen! Haasteena vaan se, miten saan tämän uuden harrastuksen mahdutettua kaiken muun kanssa aikatauluihin :D

Babbu's first kujapöytä ´ ᵕˋ)9

Juuh elikkäs, tänä vuonna onkin tullut oltua vaikka missä! Joka kuukausi ollut jotain häppeninkiä, ei ihme että aika on mennyt ihan sujahtaen ohi. Kivaa myös huomata näiden kuvien kautta, että on tullut käytettyä vanhoja pukuja aika ahkerastikin niin viime vuodelta kuin neljän vuoden takaa. 
Vielä muutama vuosi sitten oli tärkeää, että sain tehtyä vähintään 4 cossia per vuosi (koska se oli silloin  merkki ööö, aktiivisuudesta? siitä että olen relevantti cossaaja? :D). Tänä ja viime vuonna olen tehnyt yhden uuden asun, 2020 sain tehtyä pari pukua Frostiin. Tämä kulkee aika lailla käsi kädessä sen kanssa, että 

1. aloitin 2019 vaatetusalan opinnot 
2. olen ollut entistä aktiivisempi conien ja muiden tapahtumien järjestäjäpuolella

joiden takia on ollut vähemmän aikaa tehdä itse cosseja.

Alan opintojen aloittaminen on myös kehittänyt taitojani vaatteiden luomisessa, jonka takia cossien teko vie enemmän aikaa kun tietää, mihin kaikkeen oikeasti pystyy (eikä juosten kustu tekele viimeisenä iltana enää kelpaa) ja haluan toki hyödyntää oppimiani niksejä käytännössä, mielellään useaan kertaan. Ja itse opinnot ovat vieneet aikaani ihan hirveästi, kun koulutöitä on pitänyt vääntää useina iltoina ja lomat ovat menneet töissä. Toisaalta myös laatu korvaa määrän -ajattelu on tullut entistä vahvemmaksi osana omaa cosplayharrastustani: mielummin teen vuodessa sen yhden puvun jota käytän useasti, kuin useamman, jota ehdin ja/tai kehtaan käyttää ihan pari kertaa.
Toki määrä ei suoraan korreloi laadun kanssa, on monia jotka tekevät uskomattoman taidokkaasti useita pukuja vuodessa! Teen kaikkea muutakin tässä niin vapaa-aikaa ei pysty pyhittämään pelkästään cossien teolle :(

Vapaa-ajasta menee tosiaan tällä hetkellä melko paljon aikaa kaikenlaiseen järjestämiseen; Assyilla, Meriharjussa ja Desuissa olen hoitanut mammojen kouluttamisen sekä tapahtuman aikana ollut se, keneltä voi tulla kysymään, kun ei itse tiedä tai muista. Jos nyt oikein laskin niin tänä vuonna olen ollut enemmän tai vähemmän mukana järjestämässä viittä eri tapahtumaa! Tai kuutta, jos Frostin järjestelyt lasketaan tämän vuoden puolelle. Ihan hullu määrä!  Näiden lisäksi on tullut osallistuttua tapahtumiin muilla tavoin kuin kävijänä (taidekuja ja yhdistyspöytä). 

Olisin halunnut ja ajattelinkin tehdä Katarinan puvun teosta postauksen tänä vuonna, mutta kyseinen postaus on edelleen lähes tyhjänä luonnoksissa :D En ole saanut aikaiseksi istua alas ja kirjoittaa ajatuksia ja ideoita puvun suunnittelusta itse toteutukseen, saati jaksanut/muistanut/ehtinyt ottaa kuvia. Jonkun verran löytyy kuvia tekovaiheista (esim. protoista), mutta kunnon kuvat aluskerroksista puuttuvat vielä kokonaan.
Tämä on kuitenkin edelleen työn alla ja siirtyy ensi vuoden projektiksi! Yritän saada sen ulos tammikuussa kun pahin kiire alkaa (toivottavasti) helpottamaan. 

Tästä Katarinan alushameesta voisin puhua vaikka kuinka paljon!

Nyt parin vuoden järjestäjäpuolella olemisen jälkeen kiinnostaisi palata takaisin kisalavoille, nyt kun tapahtumia alkaa taas olemaan. Ensi vuonna ajatuksena on ainakin vihdoin ja viimein saada pitkään työn alla ollut esitys lavalle asti, pukukisoja mietin sen jälkeen. 

Siinä olikin aika pitkälti omat ajatukset kuluneesta vuodesta! Ensi vuosi starttaa Frostilla, jossa olen jälleen backstagen puolella töissä. 

Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti