perjantai 23. kesäkuuta 2023

Kasariteemalla Desuconissa

Desuconissa on nyt käyty paistumassa sekä hikoilemassa, joten voisin runoilla siitä muutaman sanasen tänne. 
Oma Desuni oli tällä kertaa hyvin erilainen verrattuna kahteen aiempaan, sillä olin tällä kertaa cosplaybäkkärillä kisaajana Hanjon kanssa! Ja samalla myös ensimmäistä kertaa Desussa kisaamassa esityksellä (olen pari kertaa ollut pukukisassa vuosia sitten).
Jotkut ehkä saattavat muistaa, että tein kisacossini alun perin Desuun 2017! Hauskasti myös silloin oli aivan älytön helle, ei tosin ihan niin hikinen kuin tänä vuonna.

Matka alkoi perjantaina ja hellekelien takia samaan aikaan oli valitettavan monta mökkiläistä (ainakin olettaisin heidän olleen) liikenteessä, jonka takia matkalle Helsingistä Lahteen kesti kaksi ja puoli tuntia. Tästä syytä jäivät myös pitkästä aikaa avajaiset kokonaan väliin, mikä harmitti tosi paljon. 
Perjantai oli loistava päivä jakaa aiemmin keväällä olleen japaninreissuni tuliaiset kavereille ja avajaisista jäänyt harmitus hälveni, kun kaverit olivat iloisia lahjoistaan. 

Perjantain asu

Päätin myös kokeilla uutta kirppissysteemiä ja sain napattua itselleni ajan. Luin ehkä ohjeista jotain väärin, mutta oletin että pääsisin sisään kirppikselle suunnilleen silloin, kun saamani aika oli. Puolen tunnin jonotus kirppikselle tuli siis täytenä yllätyksenä ja se oli aika mälsää, kun jouduin seisomaan jonossa yksin.
Asiaa ei auttanut tiuskivat ja komentelevat järjestyksenvalvojat, jotka ohjasivat jonossa olijoita huutamalla. Tuntui alentavalta, että rauhallisesti (väärällä tavalla) jonottavia aikuisia ihmisiä komenneltiin noin. Yksi jonottaja kommentoikin jv:lle, että voisiko jonotuskäytännöistä olla esimerkiksi jotkin laput jonojen lähellä, niin porukka tietäisi jonottaa oikeaoppisesti, mutta tähänkin vastattiin (ainakin omaan korvaa) tiuskien. En sitten tiedä, onko passiivis-aggressiivinen huutelu ensisijaisena ohjaustapana kävijöille se tehokkain, että normaali huomautus ja ohjaus ei tehoaisi ensiksi. 
Laitoin tästä myös palautetta Desuconin virallisia väyliä pitkin.

Itse kirpputorilla en näistä syistä johtuen viihtynyt kovinkaan pitkään, ilmanvaihto oli myös helteen takia aivan olematon kirppiksen tiloissa.
Niiden kohdalla jotka ehdottomasti kirppikselle tahtovat ja ovat valmiita jonottamaan, voi tämä systeemi olla paljon parempi kuin aikaisemmissa Desuissa ollut loputon, useiden tuntien jonotus. En siis täystyrmää tätä kokeilua, mutta kaltaiselleni "kasuaalikirppistelijälle" tämä ei ollut toimiva ratkaisu. 

Kävimme myös perjantaina viemässä lavasteet valmiiksi bäkkärille ja kasasimme ne myös samalla. Tässä kohtaa esiintyminen seuraavana päivänä alkoi konkretisoitumaan ihan todella!

Yövyimme Seurahuoneella ja siellä oli ilmeisesti Seuriksen 130v juhlavuosi, jonka takia huoneessamme oli saapuessamme ruusuja maljakossa sekä suklaalevy onnittelukortin kera. Luulin aluksi, että olemme tulleet väärään huoneeseen, sillä seurueessa kellään ei ollut synttäreitä tänä viikonloppuna :D 

Saamamme suklaalevy ja kortti :D

Lauantaipäivä alkoi rauhallisesti, sillä backstagelle pääsi vasta yhden maissa ja lavaharjoituksemme alkoivat vasta lähempänä kahta. Pystyi siis rauhallisesti heräämään ja meikkaamaan sekä ehti hengailla aamupäivän conissa. 
Tuskailin ehkä vähän liiankin paljon sen kanssa, että kukaan kävijöistä ei vahingossa näkisi cossiani lavan ulkopuolella ennen kisaa. Esityksessä on asunvaihto ja päällimmäinen mekko ei kestä lähempää tarkastelua ilman, että siitä tajuaa, mikä jutun juju on. Päätin siis hengailla conissa ihan muissa vaatteissa ja vaihtaa cossin päälle bäkkärillä lähempänä lavaharjoitusaikaa. 

Lauantai-aamupäivän look

En ole aiemmin esityskisannut Desussa, joten uusi lava jännitti - miltä lattia tuntuu, miten lähellä yleisö on tms. Harjoitusaikaa meillä oli ruhtinaalliset 20 minuuttia ja ehdimme vetää esityksemme kolme kertaa läpi ja jutella rennosti lavakuuttien kanssa lavasteiden sijainnista sekä stage managerin kanssa valoista.

Meidän upea paricossi

Ensimmäinen harjoituskerta meni ihan plörinäksi kun esiintyi ensimmäistä kertaa tällä esityksellä liveyleisön edessä ja lattialla ei pystynyt suhailemaan niin paljon kuin treenipaikassamme. Toinen ja kolmas sujuivat onneksi juuri niinkuin pitikin, joka loi itsevarmuutta itse kisaa varten. Oli kyllä melkoinen urheilusuoritus ja vielä Desuconissa olleissa helteissä! 

Meillä oli myös nopeat kuvaukset backstagella ja niissä oli tosi hauskaa, kun ideoita sinkoili poseerauksiin ja repesimme kuvaajan kanssa nauruun valmiiden kuvien kohdalla. Hahmojemme dynamiikka mahdollisti paljon hauskoja kuvia!

Niin vihainen isä! 
Kuva @ Mira Ojamo

Hahmojen luonteet tiivistettynä
Kuva @ Mira Ojamo

En tässä vaiheessa ollut oikein jännittänyt kunnolla, mutta viimeistään ovien avautuessa yleisölle, alkoi vatsassa jo tuntumaan ja yleinen pärinä syntymään. Hanjo oli vielä ensimmäistä kertaa ikinä kisaamassa ylipäätään, joten tunnelma oli varsin jännittynyt (varsinkin silloin kun seisoi sermin takana ensimmäisen esityksen kohdalla). 

Esitys meni kaikin puolin juuri niin kuin pitikin ja yleisöön astuessa olo oli suorastaan helpottunut.
Esityksen voi katsoa täältä.
Esityksessä oli niin monta pientä trikkiä ja ajoitettua asiaa, että sai olla kyllä jännityksessä ihan viimeiseen asti niiden kanssa. Oli ihanaa, kun yleisö oli heti esityksen alettua mukana, mm. nauramalla, taputtamalla ja huutamalla juuri oikeissa kohdissa! Esiintyjänä tällainen on aivan todella tärkeää ja siitä saa lavalla ollessa tosi paljon energiaa omaan vetoonsa.


Kuva @ Jenni Suominen

Hauskan vauhdikas kuva!
Kuva @ Felifay

Onko tämä nyt se Jojo-referenssi
Kuva @ Niyarifa

Olikin siis erityisen mahtavaa kuulla oma nimensä palkintojenjaon aikana! Ihanaa, kun meidän työ palkittiin tällä tavoin enkä voi kuin huokaista, sillä kisa oli mielestäni todella kovatasoinen. Pääsin katsomaan yleisöstä käsin kaikki paitsi ensimmäisen esityksen ja esitysten kirjo oli aivan huikea! Oli kauhua, komediaa, neljännen seinän rikkomista ja kekseliästä videon käyttöä esitysten aikana. 
Onnittelut kanssasijoittuneille NaniKalmanlintu ja Kagehitsuji! Teidän kanssa oli hauska pööpöillä niin pukuhuoneessa kuin lavan takana. 

Esityskisan sijoittuneet
Kuva @ Jenni Suominen

Esityskisa oli järjestelyineen mielestäni onnistunut, kaikki sujui niinkuin pitikin ja aikataulumuutoksista tiedoitettiin heti, joten niihin oli helppo sopeutua. 
Pukukisassa harmillisesti reffikuvat menivat jotenkin sekaisin kisaajien välillä, joka oli katsojana melko kiusallista ja harmitti kisaajien puolesta. Näytti siltä, että jossain kohtaa oltiin skipattu jostain syystä yksi reffikuva kokonaa, joka sekotti muidenkin kisaajien kuvajärjestyksen. Kisaajan tiedot olivat onneksi ruudulla oikein. Photoshoot-kisassa olisi voinut myös näyttää voittajakuvat palkintojenjaon aikana. 

Kisan jälkeen todella monet tulivat onnittelemaan ja kehumaan, vaikka ei edes tunnettu! Tämä lämmitti sydäntä, pitää itsekin jatkossa pyrkiä kehumaan lavalla nähtyjä kisaajia conin aikana koska kommenteista tuli tosi hyvä fiilis. 
Hauskasti Sibeliustalolta lähtiessä Burger Kingissä jonossa edellä ollut tuntematon conikävijä tuli kehumaan esitystä ja alkoi kyselemään, että mistä idea tuli ja mistä tiedän sarjan yms. Kunnon haastattelu yhtäkkiä :D Jos jostain syystä luet tätä postausta, kiitos tästä kohtaamisesta! Jäi hyvä mieli. 

Numerolla kolme kolmossija!

Kisasta saadun energiaboostin seurauksena jaksoin jopa lähteä iltabileisiin. Olin ostanut rannekkeen jo aiemmin keväällä, mutta epäröin, että jaksaisinko pitkän päivän jälkeen mennä vielä krebaamaan.
Vaatteet vaihtuivat mutta meikit olivat sen verran hyvässä kuosissa lavalla heilumisesta ja hikoilusta huolimatta, että päätin mennä samoilla ripsareilla ja meikkivoiteilla kuin päivällä. 

Tuuhea tukka iltabileisiin

Olen käynyt vain kerran aiemmin Desun iltabileissä Möysässä ja tykkäsin tästä uudesta tilasta paljon enemmän! Ainakin alkuillasta tilaa oli runsaasti, musiikki tosin oli hirveän lujalla omiin korviini. Jaksoin kuitenkin bailata ja hengailla pari tuntia paikalla, kunnes hotellihuone kutsui nukkumaan.

Sunnuntaina ohjelmassa ei ollut muuta kuin päättäjäset ja käytin päivän ahkeraan kavereiden bongaamiseen (edellisenä päivänä olin juossut Metsähallin ja bäkkärin väliä enkä nähnyt kaikkia). Päätin myös laittaa edellisen päivän cossin ns. kunnolla päälle coniin, tästä syystä moni tuli myös sunnuntaina juttelemaan esityksestä kun asun perusteella olivat minut bonganneet. 


Pääsin näkemään myös päättäjäiset! Esityksessä oli jonkinlainen recap, jonka ansiosta ei tuntunut siltä, että olisin missannut jotain vaan tarinaan pääsi hyvin mukaan. Päättäjäisten jälkeen suuntasimme kohti kotia.

Lavakuvia ja tallenne oli tulleet jo jakoon, joten niitäkin pääsi selamaan heti conin loputtua.Sellainen Desu! Aion tehdä esityksen suunnittelusta ja teosta oman postauksensa, jonka takia en tässä avannut sitä prosessia sen enempää. Oli kaiken kaikkiaan oikein mukava ja onnistunut Desu tälläkin kertaa helteistä huolimatta. Kisaaminen ei suinkaan ollut tässä, vaan seuraavana vuorossa on pukukisaaminen Nekoconissa. 

Ensi kertaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti