perjantai 2. helmikuuta 2024

Onnelliset, aivan lumoavat - Desucon Frostbite 2024

Hyvää uutta vuotta! ٩(ˊᗜˋ*)و ♡

Conivuosi korkattiin jälleen Frostilla ja olin kolmatta kertaa ylikuuttina, tällä kertaa Rindalinin alaisuudessa Desun uutena cosplayvastaavana! Työnjako oli tuttuun tapaan se, että omalla kontollani oli tuomarointi- sekä työvuoroaikataulujen suunnittelu ja koonti sekä cosplaykuuttien koulutus tehtäviin,  Rindalin hoiti kaikkien yleisten järjestelyiden osalta tuomarien ja kisaajien tiedotuksen ja ohjeistuksen. Meillä oli isoin cosplaykuuttitiimi koskaan (13hlö + me kaksi), jonka ansiosta kerrankin tuntui, että saman tyypin ei tarvinnut revetä tekemään kolmea hommaa yhtä aikaa :D 

Frostin miniloot

Perjantaina ohjelmassa oli hengailua ja conifiilistelyä, sillä henkisesti piti valmistautua jo seuraavan päivän kisarupeamaan. Asussa vahvat kasarivibat :D 

Perjantain asu

Lauantaina olinkin ensimmäistä kertaa paikalla ensimmäisenä, oli mukavaa näpertää cosplaykuuttien Mario-sienipinssejä (kisamme väliaikashow toimi inspiraationa) ihan itsekseen. Aamulla myös yksi kävijöiden pukuhuoneen jatkojohto kosahti ja kävijän suoritusrauta alkoi kärtsäämään, se siitä rauhasta :D Tästä huolimatta sain hommani hoidettua hyvin siihen mennessä, kun meidän kuuttitiimi saapui paikalle laittamaan backstagea kuntoon. 

Lauantain asu

Launtain ainoa aikatauluttamani homma itselleni ennen kisoja oli hall cosplay-kisaajien vastaanottaminen ja tietojen syöttäminen meidän kansioihin. Tein samaa hommaa Shumiconissa joten tiesin, että kyseessä on melkoinen urakka ja tästä syystä en samaan aikaan häsännyt mitään muuta. Menee kyllä ihan tuhottomasti aikaa täyttää lomakkeita samalla, kun etsin reffikuvia samaan aikaan pyöriviä tuomarointeja varten. Ensi kerralla voisi kokeilla jonkin tabletin tms. käyttöönottoa (jos vain onnistuu) niin, että kisaaja itse täyttää tietonsa samalla, kun etsin reffikuvat. 

Loppupäivän olinkin backstagella päivystämässä vastausautomaattina niin kuuteille kuin kisaajille, sillä kaikenlaista kysysttävää nousee aina varsinkin silloin, kun lennosta joudutaan tekemään muutoksia. Verrattuna aiempiin Desuihin joissa olen ollut töissä bäkkärillä, tämä oli huomattavasti rauhallisempi eikä tarvinnut varsinaisesti juoksennella sammuttamassa tulipaloja tai rauhoitella tulistunutta kisaajaa. Sekä kisaajat että kuutit sopeutuivat niin meistä johtuneisiin kuin johtumattomiin muutoksiin todella hyvin, siitä olen varsin kiitollinen! Vaikka kuinka yrittää ennakoida ja oppia aikaisemmista virheistä, kaikenlaista tulee kuitenkin sattumaan mihin pitää keksiä hätäratkaisuja. Tämä pätee varsinkin arvokisojen kohdalla, joissa on paljon liikkuvia osia (tuomarointi, lavaharkka, kuvaukset).

Frostin ECG-sekamelska aikataulut, tässä on jotain tolkkua vaikka ei siltä näytäkään :D

Esimerkiksi vähän ennen tapahtumaa kävi ilmi, että parinkin kisaajan asut olivat sen verran isoja, etteivät he mahdu tuomarointihuoneeseen ja yllättäen selvisikin, että etukäteen pohtimamme vaihtoehdot tuomarihuoneeksi eivät olleetkaan mahdollisia. Jouduimme noin 10 minuutin sisään keksimään jonkin toisen ratkaisun, jos halusimme pysyä tuomarointiaikataulussa. Erikoistuomaroinnit järjestettiin lopulta backstagelle johtavalla käytävällä, joka sattui olemaan tyhjillään sillä hetkellä :D 

Kisan aikana olin ohjaamassa kisaajia backstagella ja harmillisesti missasin väliaikashown, mutta onneksi se löytyy myös YouTubesta. Sen verran mitä näin pukuja bäkkärillä ja tv-ruudusta käsin, enpä voi kyllä taas muuta sanoa kuin wow, mikä taso meillä taas olikaan ihan jokaisella kategoriassa! ECG-kategorioissa oli todella monipuoliseti erilaisia esityksiä hauskoista dramaattisiin. Suuret onnittelut umiyo ja Vici edustuspaikasta! Oli myös ihanaa kun kaverit sijoittui, Chiora meni ja sijoittui ensimmäisessä arvokisassaan ja Pincyuu voitti Hall cosplayn ensimmäisen sijan, äää! 

Ennen conia päänvaivaa aiheuttivat ECG-kisan sääntömuutokset, mutta käytännössä mielestäni tämä uusi systeemi oli näin järjestäjän kannalta helpompi, sillä kisaajia oli suhteessa vähemmän ja tuomaroinnit oli helpompi järjestää, kun kaikki kisaajat olivat ns. samaa poolia eikä ollut jaottelua yksilön ja ryhmän väliltä. Aiemmin sekä ryhmä- että yksilökisaajilla on tosin myös ollut sama lavaharkka- sekä tuomarointiaika huolimatta siitä, että lava-aika on ollut eri.
Näin kisaajana ja katselijana olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että yksilöllä on heikommat mahdollisuudet pärjätä pareja ja ryhmiä vastaan näillä nykyisillä säännöillä. Lava-aikaa on merkittävästi vähemmän ja yksin on paljon vaikeampi rakentaa esitystä, kun ei ole toista hahmoa viemässä juonta eteenpäin. 

Tällaisen porukan kanssa työskentelin lauantaina!

Sunnuntaina ehdin olemaan ihan kävijä ja sain kuin sainkin ajoissa valmiiksi uuden cossini (Benio Haikara-san ga Toorusta)! Kyseessä on melko tuntematon elokuva vuodelta 2017 (alkuperäisteös 70-luvulta), joten yllätyin positiivisesti, kun muutama jopa tunnisti cossin ;__; Muutama kehui myös asua itsessään vaikka lähdeteos ei ollut tuttu ja kyselikin, että onko kyseessä ihan muuten vaan asu vai jonkin cossi. Jännitin vähän etukäteen, että onhan cossini ns. asianmukainen (kimono istuu nätisti ja taiteltu oikein päin jne) kun aikaisemmin ei ole kimonocosseja tullut tehtyä, niin tämmöiset posiitiviset kommentit olivat oikein tervetulleita! Kauheasti bongasin myös muilla kävijöillä hakamaa, liekö se jonkin trendi nyt vai enkö ole aiemmin vain kiinnittänyt huomiota. 

Kuva @ Juce

Enpä sitten oikein muuta conissa tehnytkään, pyörin ympäriinsä ja juttelin kavereille :D oli hirveän mukava ja lämminhenkinen Frosti jälleen, sai ajatukset hetkeksi pois arkielämän stresseistä! 

Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti