lauantai 25. toukokuuta 2024

Puuhaa Popcultissa

Popcult palasi vihdoin koronatauoltaan Popcult Day & Nights-tapahtumana, joista ensimmäiseen osallistuin luennon sekä cosplaynäytöksen esiintyjän voimin. Alun perin tarkoituksena oli tulla pitämään vain luento ja pyörähtää nopeasti katsomassa tapahtuman muutakin tarjontaa, mutta kevään aikana bookkasin myös uuden paricossin sekä tietysti photoshootin tälle ja myöhemmin päädyimme myös cosplaynäytökseen. 

Luennon taustosta sen verran, että olin alun perin tarjonnut luentoideaani "Barbie-elokuvien mieskuva" jo vuoden 2020 Popcult Helsinki tapahtumaan, joka luonnollisesti jouduttiin tuolloin perumaan. En kuitenkaan halunnut hylätä luentoa ihan totaalisesti, sillä olin katsonut kaikki kymmenet Barbie-elokuvat ja tehnyt niistä läjän muistiinpanoja, jotka ansaitsivat tulla kuulluksi :D Päätin katsella, josko Popcult palaisi jossain kohtaa ja back uppina oli ajatuksissa myös ohjelman tarjoaminen Traconiin, mikäli Popcultia ei enää järjestettäisi. Onneksi kuitenkin järkättiin ja sain vihdoin pitää ohjelmani neljän vuoden odotukseni jälkeen. 

Cossien puolesta NNancy ylipuhui minut paricossaamaan kanssaan Nanalanin Nanaa ja Monaa ja näitä lähdettiin tekemään rennolla otteella. Omaan cossiini ostin peruukin käytettynä ja kynin sen sopivan (hassun) muotoiseksi, sopiva paita taas löytyi omista vaatteista. Mekon ompelin alusta alkaen, joskin sekin on aika lailla vain säkin muotoinen, eli kauheasti ei tarvinnut pähkäillä sen äärellä. Kokonaisuutena lopputulos on varsin hupaisa ja tuo mieleeni Titi-nallen konsertit yms. joissa on näyttelijöitä tanssittamassa (lapsi)yleisöä. 

Mummo ja Mona

Tapahtumapaikalle mennessä pohdin, laittaisinko peruukin vasta paikan päällä, koska en kaivannut yhtään enempää huomiota itseeni kuin mitä kirkkaanvihreä tupsuperuukki voisi tuoda mukanaan. Päädyin laittamaan baskerin päähän tupsujen piilottamiseksi matkan ajaksi ja näin syntyi ehta kuvataidelukiolaisen valepuku!


Päivä osoittautui melko kiireiseksi omalla tavallaan kaikenlaisen ohjelman vuoksi, mitä olimme päivälle suunnitelleet. Ensiksi kiiruhdimme taidekujalle, sillä NNancyn Nanalan-luento oli ensimmäisessä ohjelmaslotissa. Suvilahden alueelta vain Tiivistämö oli itselle ennestään tuttu, joten oli kiva nähdä, miten muut tilat oimisivat conikäytössä. Taidekujalle varattu tila oli varsin ideaali leveine käytävineen ja korkea huonekorkeus loi myös tilan tuntua.  

Nanalan-luentoa oli ilo kuunnella ja opin paljon uutta, vaikka sarja on luonnollisesti tuttu kun siitä cossasinkin :D Luennon jälkeen oli hetki aikaa ja olikin jo aika valmistautua oman settini vetämiseen. Slaidien teko venyi viimeiselle illalle/yölle, mutta onneksi kyseessä oli vain slaidien kuvien nysvääminen eikä niinkään itse asian pohtiminen, kuten aikoinaan Winx-luennon kanssa kävi. Jännitti aika paljon puhua pitkästä aikaa jostakin sarjasta. Shumiconissa vetämäni cosplayluento tuli jotenkin niin selkäytimestä kun kyseessä on harrastus jota on harrastanut suunnilleen puolet elämästään, mutta sarjavetoinen pohdiskeleva luento taas vaatii vähän enemmän harjoittelua ja ajatustyötä, että muistaa kertoa varmasti kaiken. 

Luennon kasaamista edeltävänä yönä

Myös luentosalien tilat olivat uudet conien kannalta ja luentosalit itsessään olivat melko perällä, vaikka paikalle olikin helppo löytää. Oli mukava yllätys, että luentosali olikin aivan täynnä! Slaidit pelasivat oikein ja loppuun heittämäni tanssiva Ken-gif toimi myös moitteettomasti, pysyin annetussa ajassa sen suuremmin takeltelematta. Yleisökysymyksiä/kommentteja ehdin myös ottaa ja kokonaisuudessaan kaikki meni juuri niinkuin toivoinkin. Uusi luentoaihe on keksitty jo tulevaa Popcultia varten (mikäli niitä vielä järjestetään). 

Luentojen jälkeen oli hetki aikaa hengailla, kunnes kello kävikin kohti backstagea odottamaan cosplaynäytöksen alkua. Koska kyseessä ei ollut kilpailu, esiintyjänä/mallina näytöksessä oli käytännössä vain cosplaykisoissa tyypillisesti oleva lavaosuus poseerauksen kera. Osallistujat olivat kaikenikäisiä, enemmistö oli oletettavasti teini-ikäisiä tai parinkympin korvilla. Saimme isommat aplodit lavalle asutessamme kuin olisin olettanut!

Cosplaynäytöksen cossaajat
Kuva: Nyymix

Näytöksen jälkeen kuvasimme paricossiamme Hootin kanssa, vaikka kyseessä olikin vähän läppäcossit niin on kiva saada muistoksi ihan kunnon kuvia. 



Päivä Popcultissa oli omalta osaltani melko hektinen, mutta en kokenut päivää erityisen kiireisenä vaan ihan leppoisasti sitä tuli ihmeteltyä menoa. Lähinnä kelloa katsoessa hämmästyi, että päivä oli vierähtänyt niin nopeasti ohitse. Jäi oikein mukava/comfy fiilis tapahtumasta näissä uusissa tiloissa! Eri rakennukset olivat kivenheiton päässä toisistaan ja palvelut sekä kulkuyhteydet Suvilahteen ovat erinomaiset. 

Kokonaisuutena tapahtuma oli oikein mukava, olisi mahtunut hyvin vielä enemmänkin porukkaa pihalle hengaamaan yms. Mielenkiinnolla seuraan mihin suuntaan Popcultia lähdetään viemään.

Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti