maanantai 24. kesäkuuta 2024

Kaksi kohdetta kerralla, kaikki on Etelä-Suomessa - Desu ja Hype

Siitä onkin hetki, kun olen viimeksi käynyt kahdessa conissa niin, että ne ovat vain viikon päästä toisistaan! Näin kävi nyt Hypeconin ja Desuconin suhteen ja ajattelin ynnätä kummatkin samaan postaukseen. Aloitellaan tuoreemmalla Desulla ja lopussa kerron hieman Hypeconin cosplaybackstagen meiningeistä!

Kesän Desucon tuntuu joka vuosi yllättävän jostain puun takaa, ehkä kun kevät tuli niin myöhään tänä vuonna niin kesäconien ajankohta tuntui aivan todella aikaiselta. Oma kevääni sujahti myös melko cossintäyteisissä meiningeissä, sillä lähtin heti Popcultin jälkeen työstämään en yhtä, vaan kahta uutta pukua Desuun! Päätin vihdoin toteuttaa Wexarin kanssa jo vuosia olleen paricossi-idean Yugiohin Kaiban veljeksistä, sillä pituueromme olisi täydellinen näihin kahteen hahmoon.
Olin Desussa jälleen cosplay-ylikuuttina, eli tein aikataulut tuomarointia, lavaharkkoja sekä kuvauksia varten ja hoidin cosplaykuuttien infoamisen ennen tapahtumaa ja paikan päällä seurasin, että kaikki osa-alueet hoituu sillä tavoin kun on ajateltu. 

Perjantaina saavuimme paikalle jo varhain iltapäivällä, puin rauhassa cossini hotellilla ja suuntasimme kohti conia. Päätin laittaa Frostiin tehdyn Benio/Haikara-san cossini, jota en olekaan käyttänyt tässä välissä muissa coneissa. Cossi oli ehkä hitusen liian kuuma helteiseen kesäpäivään, mutta lämpö kohdistui onneksi pääosin vain keskivartalon alueelle. Desuperjantai sujui hengailun merkeissä ja jäin suustani kiinni niin Green Roomissa kuin satamassa. Avajaiset kävin katsomassa ja oli taas huikeaa animeteatteria tarjolla! Kiitos Desurangers!

Perjantain kuvasaldo jäi vähäiseksi

Lauantaina olin paikalla jo klo 9 alkaen järjestelemässä backstagea cosplaykisaajien käyttöön. Muu tiimi saapui paikalle klo 10 maissa ja siitä homma lähtikin jo sutjakasti liikkeelle, päivittelin joskus puoliltapäivin että miten aika on taas kulunut näin nopeasti kun vasta äskenhän saavuin itse paikalle ja nyt on jo tuomaroinit ja kuvauksen täydessä tohinassa :D 

Lauantain asu

Kaiken kaikkiaan kisapäivä oli edellisiin vuosiin verrattuna todella rauhallinen ja tunnelma pysyi koko päivän ajan todella rentona ja kepeänä.  Mitään ihmeellisiä "tulipaloja" ei myöskään sattunut ja kaikkiin ongelmiin keksittiin nopeasti kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Liekö syynä hyvä työvoimaperehdytys ja preppaus niin kisaajien ohjeistamisen kuin pääsalitiimin kokoustamisen kanssa vai se, että nyt ei ollut arvokisoja joissa on huomattavasti enemmän liikkuvia osia (samalla kisaajalla lavatreenit, tuomarointi ja bäkkärin ulkopuolella tapahtuva photoshoot), jotka vaikuttavat ihan kaikkeen, mitä backstagella tapahtuu. Ehdimme/viitsimme cosplayvastaavan kanssa käydä jopa syömässä, jota en ole vielä kertaakaan ehtinyt Desu-urallani tekemään kisapäivänä! 

En harmillisesti nähnyt kisoja ollenkaan livenä sillä backstagen tv sattui hajoamaan, mutta onneksi Desucosplay-youtubekanava tarjoaa laadukkaat tallenteet niin pukukisoista kuin esityksistä, joita kelpasi katsella näin jälkikäteen. Backstage tyhjenikin melko nopeasti kisaajista kisan jälkeen ja pidimme jo perinteeksi muodostuneen fiilisringin cosplaykuuttien kesken. Kaikki jakoivat saman tunteen siitä, että tällä kertaa kaikki tuntui menneen aika lailla nappiin ja varsinaisia kehitysideoita oli hankala keksiä. 

Meidän upea bäkkäritiimi!

Sunnuntaina väsäsin aamulla hotellihuoneessa vielä Kaiban solkia, jotka tuntuivat niskoitelleen ihan tahallaan. Myönnettäköön, että jätin niiden työstämisen aivan liian myöhäiseksi, jonka vuoksi en ehtinyt oikein keksiä tai testailla mitään kummoisia kiinnitysmekanismeja. 

Te senkin...!

Tästä syystä päädyimme lopulta coniin 4/8 solkien kanssa, eli vain käsiin tulevat saatiin jotenkuten valmiiksi ja jalkaremmit jätettiin suosiolla pois, kun tajusimme, ettei niitä edes näy juurikaan takin alta. Paremmalla ajalla sitten nekin valmiiksi!
Coniin saavuttuamme päädyimme heti Niyarifan kameran eteen, joka nappasikin aivan huikeita kuvia Sibben takana ilman mitään ennakkosuunnitelmia. 

It us!!!

Maailman surullisin

Oujee dab

Meistä otettiin tosi paljon kuvia ja saimme lukuisan määrän myös ihastuneita kommentteja cossivalinnoistamme. Monet kertoivat Kaiban olevan heidän ihan ykköslemppari ja ilahtuivat kovasti, että joku siitä cossaa vielä tänä päivänä. Jännäsin hieman etukäteen, että kuinka moni haluaakin kuvata Kaibaa ja jään itse seisomaan viereen pitämään laukkuja, mutta ilokseni kaikki muut paitsi yksi tahtoivat ehdottomasti meisät molemmista kuvan! Meitä myös puhuteltiin usein Kaiban veljeksinä, eli myös oma hieman tuntemattomampi cossini myös tunnistettiin hyvin :D 

Lil snacc

Päivä vierähtikin nopeasti niin sanotusti conittaessa ilman työvelvotteita ja kävin vaihtamassa cossin pois ennen pättäjäisiä, ettei tarvitse ruuhkassa kiskoa binderiä ja muita osia ahtaissa pukkareissa täynnä kävijöitä. Rokkasin loppupäivän mustia kulmia Benion peruukilla!


Purun aikana cosplaytiimin tehtävänä on purkaa kävijöiden pukuhuoneet, ts. kerätä Desun tuoma irtaimisto kuten hiuslakkapullot, silityslaudat ja -raudat, pinnit yms. laatikoihin ja laittaa huonekalut paikoilleen. Backstage oli siivottu jo kilpailun jälkeen.

Siistimisen ohella kerkesin tehdä myös parit letit

Ilta meni kaadossa ja saavuin kotiin keskiyön paikkeilla. Olin onneksi ottanut maanantain vapaaksi töistä, niin sain vähän nukuttua conin aikaista univelkaa pois. 

Desuloot
Sellainen Desu! 

------

Kävin tosiaan viikko ennen Desua Hypessä pitkästä aikaa, tällä kertaa ihka ensimmäistä kertaa työvoimana ja missäpä muuallakaan kuin cossikisojen parissa :D 
Olen edellisen kerran ollut Hypessä 2017, joten edellisestä kerrasta oli todellakin vierähtänyt aikaa. Kilpailu järjestettiin Hyvinkää-salissa, jossa olen viimeksi käynyt cossikisojen merkeissä 10 vuotta sitten, kääk! Backstage olikin melko sokkeloinen, mutta huomasi toisaalta heti, että sali oli tehtry teatterikäyttöön: pukuhuoneita oli lukuisia ja niistä löytyivät lukolliset kaapit sekä jokaisesta tilasta myös oma suihku. Kellään kisaajalla ei (onneksi) ollut tällaiselle tarvetta. 

Päivän asu

Tehtäväni kisapäivän aikana oli päivystää backstagella kisaajien apuna ja seurana ja tuli huomattua, että olin varsin eri sukupolvea monen kisaajan kanssa (mitä vähän oletinkin Hypeconin kaltaisen conin aloittelijatason kisalta). Yhden Hazbin Hotel/Lucifer-cossaajan kanssa bondasimme sarjasta ja sainkin häneltä pienen kumiankan lahjaksi, kuten hahmolle sopiikin. Mieleeni jäi myös eräs nuorehko kisaaja, joka ei ihan lämmennyt juttutuokioon kanssani ja vastaili tasoa "joo", "en", "en tiiä" kun yritin kysellä fiiliksiä ja aiempaa kisataustaa. Kaikki eivät toki ole mitään sosiaalisimpia eikä todellakaan ole pakko rupatella, jotenkin vain huvitti kun tuntui ihan joltain teinin äidiltä, joka yrittää saada lapselta vastakaikua :D 

Taiteilin päivän aikana rusetteja pokaaleihin

Kisapäivä sujui rennosti ja ongelmitta, meillä oli sen verran aikaa että vedimme myös nopeahkon läpivedon kisoista ja kisaajat pääsivät testaamaan lavaa oman juontotekstinsä saattelemana. Näytin esimerkkiä poseeraamisen suhteen ja Nyymix sattui olemaan paikalla kuvaamassa ja nappasi pari otosta näistä testiposeistani :D 

Kisat sujuivat hyvin ja kisaajat saivat varmaan raikuvimmat aplodit, mitä olen hetkeen kuullut tämänkokoisessa conissa! Cosplayvastaava Yari oli ensimmäistä kertaa sekä cosplayvastaavana että cosplaykisojen parissa töissä ylipäätään ja suoritui hommasta erinomaisesti! Oli myös mukava kokemus minullekin olla vaihteeksi bäkkärillä vaan hengaamassa ilman sen suurempia vastuita. Meidän tiimi pelasi myös hyvin yhteen, oli hirmu kivaa!

Jeeeeee

Kesän conit eivät suinkaan olleet tässä, vaan edessä häämöttää jo uusi coniputki, kun olen tulevassa Nekoconissa tuomaroimassa ja siitä viikon päästä Ropeconissa töissä - rumpujen pärinää - cossibäkkärillä :D Lisäksi elokuussa on jälleen Meriharjun photoshoot-tapahtuma! Kaikkea kivaa siis luvassa vielä. Ajattelin kesän aikana myös naputella blogin puolelle Benion sekä Kaibojen teosta, kunhan saan kunnon kokovartalokuvia /photoshootin aikaiseksi. 

Kiitos kun jaksoit lukea tänne asti! Ensi kertaan ٩(ˊᗜˋ*)و ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti