lauantai 16. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2/3

 Jatketaan jälleen cosplayaiheisten kysymysten parissa joulukalenterin muodossa!

9. Cossi videopelistä

Huvittaa, miten moni cossini on jostain pelistä siihen nähden, että en pelaa oikein mitään :D Tales of Xillia-jrpg oli itselleni joskus iso juttu ja tein siitä peräti kaksi pukua (Agria ja Leia), joista toinen oli myös ensimmäinen pahiscossini!

Osaan minä kuulkaa kuvissa muutakin tehdä kuin hymyillä nätisti!
Kuva @ Nova

10. Monimutkaisin cossisi

Monimutkaisuus on laaja käsite ja haluaisin tässä kohtaa nostaa 2017 Traconin esityskisaan tekemäni asunvaihdon, jossa kaksi täysin eri mekkoa piti saada jotenkin mash upattua niin, että asun pystyi vaihtamaan lavalla kaikkien edessä. Mekkojen yhdistymisen keksiminen oli monimutkainen prosessi ja vaati melkoisia aivonystyröitä sekä useita eri kokeiluja sen onnistumiseksi. 

Lyhyestä helmasta.....

....pitkäksi helmaksi!

11. Paricossi

Tässä ihan lähiaikoina (toivottavasti) toteutuva cossi on osa paricossia, jonka voisin paljastaa tässä eli Yu-Gi-Oh!-animesta Kaiban veljekset Seto ja Mokuba! (Vaikea varmaan arvata, kumpi olen :D) Teen itse kummatkin cossit ja tuskin maltan odottaa pääseväni Seto Kaiban takin kimppuun! Mokuban asua taas en odota innolla, pikkupoikien cossaaminen ei ole ihan oma juttuni mutta kerrankos sitä.....

Odotan myös pienellä kauhulla tämän tuomista konkreettiseksi takiksi


12. Cossi animesta

Monet cosseistani ovat erilaisista animeista, puhutaankin hetki siis (mahdollisista) tulevista animepuvuistani! Tällä hetkellä ei ole mitään mittavaa listaa asuista, joita olisin tekemässä, mutta on ainakin yksi potentiaalinen:

Pretty Cure 5 GoGo!, Cure Dream


13. Suosikkiproppi

En ole ihan kauheasti proppeja tehnyt vaikka harrastusvuosia onkin monta. Suosikkini on varmaan Tales of Xillia Leia-cossini (2015) sauva, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan oli mielestäni kuitenkin hyvin tehty, erityisesti kun hiomioi silloisen taitotasoni. Sauvan pohjalla on siis puupahvia, jonka päällä on polyuretaanivaahtoa, sen päällä sanomalehti+liisteri-combo, jonka päällä oli vielä huoneilmassa kuivuvaa massaa. Tämän tekniikan löysin jostain silloisesta cosplayblogista, jota sovelsin omaan cossiini vaikka kyseissä postauksessa olikin aivan muu proppi kyseessä. Muistan, kun conissa monet tulivat ihan kysymään, kuinka olin tehnyt sauvan kun se on niin tasainen :D

Se on sauva

14. Cosplay-idoli

Olisin varmaan 10v sitten maininnut liudan ulkomaalaisia cossaajia, joita seurasin Facebookissa aktiivisesti. Nykyään katson valtavasti ylöspäin ihan kotimaan osaajia, sillä meillä on täällä ihan huikeasti taitavia armorien, pukujen ja esitysten tekijöitä! <3 Esim. Siiricosplayn puvut ovat läheltä katsottuna silkkaa silmäkarkkia!

15. Cossi elokuvasta

Koska seuraava cossini on (anime)elokuvasta, voisin julkistaa sen nyt tässä eli Benio Haikara-san ga Toorusta! Tämä cossi on ollut to do-listalla ties kuinka pitkään ja edennyt hitaasti, mutta varmasti kohti valmistumista. Toivottavasti Frostissa tämä nähtäisiin päälläni vihdoin valmiina!

Haikara-san ga Tooru, Benio Hanamura

16. Kuinka löysit cosplayn

En osaa suoraan sanoa, millä tavoin havahduin tämän harrastuksen olemassaoloon, mutta uskoisin että samalla kun aloin ensimmäisiä kertoja googlaamaan animekuvia netistä niin cosplaykuvia tuli samalla vastaan. Siskoni myös cossasi ensimmäistä kertaa 2009 Animeconissa, samoihin aikoihin innostuin myös tekemään myös ensimmäisen "kaappicossini" Shugo Charan Amusta omilla vaatteillani, muistan askarrelleeni jostain paperista asuun kuuluvia sydämiä :D Tein väliin myös esim. Kuroshitsujista kaappicosseja joita puin kouluun, näistä ei (onneksi) ole mitään kuvamateriaalia olemassa. Ensimmäisen itsetehdyn kunnollisen cossin tein 2012. Alla superhieno kuva noilta ajoilta (vielä keskeneräisestä) Alois-cossista parvekkeella kuvattuna:

Onneksi peruukki peittää meikit

Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti