perjantai 8. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 1/3

 Pääkaupunkiseudun Cosplay ry julkaisi joulukuun iloksi joulukalenterin, jee! En kiellä etteikö tässä olisi ollut oma lehmä ojassa, kun missasin Costoberin ja halusin kuitenkin lähteä johonkin tällaiseen mukaan (olen siis PKSC:n somevastaava ja tämän tempauksen takana).


Instan sijaan ajattelin höpötellä näitä kalenterin luukkuja tänne blogin puolelle, sillä joistakin prompteista (anteeksi finglishini) riittää enemmänkin juteltavaa. En kuitenkaan halunnut julkaista joka päivänä yhtä minipostausta, vaan ajattelin jakaa kalenterin luukut kolmeen osaan; luukut 1-8 ensimmäisessä postauksessa, luukut 9-16 toisessa ja viimeisessä postauksessa luukut 17-24. Tämä helpottaa myös vanhojen postausten etsimistä, kun kahlattavana ei ole 24 postausta joulukuulta.

1. Lempimuisto conista

Yksi suosikkimuistojani on Popcultista 2015, jolloin puoli-extempore olinkin mukana 6-henkisessä UtaPri-ryhmässä ja pidimme Kulttuuritalon pihalla photoshootin tällä porukalla! Kyseessä oli ensimmäinen ryhmäcossini ja vielä silloisesta suosikkisarjastani, muistan olleeni ihan dokidoki ottaessamme ryhmän jäbähahmojen kanssa flirttailukuvia minun hahmoni kanssa. Kävimme myös kuvauspisteellä ja saimme villin idean kuningastuolista jossa minä istuisin, muistan olleeni ihan kauhusta kankeana, joka välittyy mielestäni kyllä ilmeestänikin aika hyvin :D

Kuva @ Helene Lindfors

2. Cossi, jonka haluaisit tehdä uudestaan

Rita Mordio Tales of Vesperiasta.

Kuva @ Tytti Levänen

Olin jotain 15-vuotias cossia tehdessäni ja aloittanut cossaamisen ylipäätään vasta vuotta aiemmin, joten taitotasoni ei ollut lähelläkään sitä, mitä kyseinen design olisi oikeasti vaatinut. Tahtoisin tehdä asun paremmista materiaaleista, sillä tein cossin lähes täysin jostain ihme trikoosta vaikka en tuolloin ollut ikinä edes ommellut trikoota :D Tästä cossista puhuin 10-vuotispostauksessani, kun mainitsin että otin liikaa vaikutteita aikoinaan vanhemmista cossaajista ja tuolloin puuvilla oli joidenkin mielestä jotenkin tylsä valinta cosseihin. 

3. Lempimuisto photoshootista

Näitä on aika monta, tähän kategoriaan menisi myös tuo aiemmin mainitsemani UtaPri-conishootti. Tähkäpää-shootista muistelen lämpimästi sähläystämme valojen kanssa, jotka piti saada nätisti asettumaan peruukin sekaan :D 

Hanjo urheasti yrittää selvittää sotkua

4. Cosplaykilpailu, jossa haluaisit kilpailla

Arvokisat ovat alkaneet tosissaan kiinnostamaan viimeisen vuoden aikana, kun sijoituksia on alkanut tulemaan myös pukukisoista! Realistisesti NCC olisi seuraava etappi, mutta jos joku löytyy pariksi, niin WSC kiinnostaisi myös (vaikka onkin nykymuotoa melko kyseenalainen Saudi-Arabia -kytkösten takia.....).
Esityskilpailut kiinnostelee myös kovasti, vaikka olenkin niissä jo useaan otteeseen ollutkin. Ideoita tuntuu syntyvän koko ajan lisää, nälkä kasvaa syödessä jne :D

Lavalla on hauska olla! 
Kuva @ Rea Rautamies

5. Cossi, josta olet ylpeä

Olen toki ollut jokaisesta cossistani ylpeä, mutta Katarina on kyllä tällä hetkellä ykkösenä toki jo sen vuoksi, että puvulla on sijoituttu jo kahdesti eri kisoissa. Erityisen ylpeä olen siitä, että sain suunniteltua Katarinan ja toteutettua sen ilman harmaita hiuksia (eli jatkuvaa saumojen purkamista ja testaamista), vaan monet asiat menivät ihan ykkösellä nappiin tietoisesti, eli vain tuurista ei ollut kyse. Kykenen siis jatkossakin tuottamaan yhtä laadukasta ompelujälkeä sekä ratkaisuja kiinnitysten suhteen. Olen ylpeä myös siitä, että cossi kokonaisuudessaan inspiroi vielä vuosi sen valmistumisen jälkeen ja muokkasin sitä käytettävämmäksi pitkällä aikavälillä.

Kuva @ Jasu

6. Suosikkiperuukki

Vastaan tähän siitä näkökulmasta että mikä on ollut hauskin projekti työstää. En ole kummoinen peruukkitaituri, osaan asettaa peruukin luonnollisesti ja nätisti päähäni mutta mitään ihmeellisyyksiä en ole juurikaan tehnyt. Prinsessa on ehdottomasti poikkeus tässä ja mielestäni lopputulos on oikein onnistunut vielä näin 4 vuotta peruukin muokkauksen jälkeen! Cossaan usein söpöjä ja/tai nättejä hahmoja joilla on söpöt ja nätit hiuksetkin, mutta Prinsessan kanssa sai luvan kanssa näyttää hassulta.
Peruukin työstöstöstä voi lukea tästä kokoomapostauksesta vuodelta 2019.

Pitäisi tätäkin cossia photoshoottailla kunnolla joskus

7. Tunnetuin hahmo, jota olet cossannut

Tähänkin voisi vastata monesta eri näkökulmasta, esim. yleisellä tasolla ehdottomasti tunnetuin cossaamani hahmo on Prinsessa Ruusunen tai Sonicista Tails. Cossi, jossa olen saanut eniten huomiota conin aikana muilta kävijöiltä on ehdottomasti Ren, jota satuin cossaamaan isoimman DmmD-aallon aikana vuonna 2014. Tämä oli itselleni todella suuri kontrasti, kun olin ja olen edelleen tottunut cossaamaan melko tuntemattomista sarjoista joista harvemmin kukaan haluaa ottaa coneissa esim. kuvia.

Tämä räjäytti pankin vuonna 2014
Kuva @ YUJIN

8. Tuntemattomin hahmo, jota olet cossannut

Tähän voisikin listata sitten ne kaikki muut tekemäni cossit......no ei vaan, jaetulla sijalla voisi olla Jessica hyvin tuntemattoman Stich-animen kolmoskaudelta sekä Yaeko, joka tosin on tullut tänä vuonna vähän tutummaksi esityskisan ansiosta (tunnettavuus taitaa siinäkin kohtaa tarkoittaa sitä, että on nähnyt hahmon minun cossaamanani mutta sarja itsessään on todennäköisesti vielä lähes tuntematon suurelle yleisölle :D). 

Jessica vuosimallia 2016

Yaeko 2017 photoshootista, kuvan ottanut siskoni

Sellaisia muisteloita tältä erää! Palataan joulukalenterin pariin taas 16.päivä (´ 7 `)/ ✩°


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti